Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

En etkili YouTube video SEO ipuçları nelerdir?

Bu dünyanın en iyi barındırma hizmetinin bize çevrimiçi pazarlama ve tanıtım için neredeyse sınırsız fırsatlar sunduğundan bahsetmeye gerek yok. Tek sorun, inanılmaz derecede kalabalık bir yer olması, bu nedenle tüm topluluk üzerinde çok keskin bir rekabet düzenliyor. Peki, insanları başka herhangi bir yere abone koymak yerine özellikle kanalınızdan nasıl zevk alırsınız? Kalabalığın dışında kalmak için evrensel bir YouTube video SEO ipucu var mı?

youtube video seo tips

Bu görevi yerine getirmenin pratik yolunun, videolarınızı arama için optimize etmeye harcadığınızı düşünüyorum. Bu şekilde, muhtemelen daha fazla trafik kazanacak ve nihayetinde rakiplerinizi arama sonuçları listesinden yeneceksiniz. Aşağıda, ana iş web sitenizin yanı sıra kanallarınıza daha fazla trafik çekmek için YouTube video SEO ipuçlarımın ve taktiklerimin kısa bir listesi geliyor. Hadi meseleyi inceleyelim!

200'den fazla etkene sahip Google'ın arama algoritması gibi YouTube, videoları sıralamak ve önerilen video içeriği listeleri yapmak için benzer sinyaller alır. En yaygın olarak, aşağıdaki işaretlerin YouTube'daki video arama algoritması için en önemli olduğu düşünülmektedir:

  • Başlık etiketi info
  • Beğen / Beğenmedim oranları
  • Hedef kitle
  • Video açıklama süresi
  • Yorum oranı
  • İzleme esnasında abone sayısı

youtube video seo

Sonraki olarak, videolarınıza daha fazla trafik pompalamak için bu sinyallerden ve iş sayfalarınızdan yararlanmak için dört temel YouTube video SEO ipucu göstereceğim.

  1. Tamamen yeterli bir video açıklaması yazmaya zaman ve çaba sarfetmeyin. Asla kısa veya çok kısa video açıklamalarına geçmeye başlamayın. Hem Google hem de YouTube'un, esas olarak video dosyasındaki içeriği, alakalılığını ve canlı kullanıcıya verilen ortak değeri "okumak" ve "anlamak" için oynadığını bahsediyoruz. Bu şekilde, anahtar kelimeler ve uzun kuyruklu anahtar cümleleri ile zengin zengin tam video açıklamaları elde etmek için elinizden geleni yapın. Her video açıklaması için en az 200 kelime kullandığınızdan emin olun.
  2. YouTube'da daha iyi sıralama yapmak için, aynı anahtar kelimeler için Google arama sonuçlarında bir araya gelebileceğinizi unutmayın! Bu, yalnızca belirli anahtar kelimeler için (a.ka. video anahtar kelimeleri için) daha doğrusu doğrudur. Bu nedenle, hedef video anahtar kelimelerinizle ilgili nihai bir kararı almadan önce YouTube arama ve Google'ın en iyi 10 SERP'sinde bunları kontrol etmenizi öneririm ve her ikisinde de üst sıralarda yer alması için maksimum potansiyel oluşturduğunuzdan emin olabilirsiniz.
  3. Popüler çevrimiçi topluluklardan trafik yoğunluğu. Önemli olan, daha fazla video incelemesi almak için bağlantılarınızı paylaşmanızın, ardından içeriğinizin kalitesini artıracağınızı ve YouTube'da daha yüksek sıralamayı talep ettiğinizi ve en iyi video önerilerine dahil edilmesinin daha iyi bir şans olduğunu iddia etmektir.
  4. Bu aktiviteler son derece eğlenceli videolarınıza veya tamamen kullanışlı öğretici klipinize ek derecelendirme promosyonu isteyen güçlü bir sinyal gönderdiği için kullanıcı aboneliğini ve sevdikleri beğeniyi teşvik etmek için makul bir fırsat kaçırmayın. Geri bağlantıları kullanmadan, YouTube'daki arama sıralaması algoritmasının hassas kullanıcı deneyimine hakim bir önem verdiği unutulmamalıdır. Bu nedenle, insanlara (tekrar tekrar olmak üzere), yüklediğiniz her videoda yorum yapmak, beğenmek ve abone olmak için sormakta tereddüt etmemelisiniz. Sonuçta, videolarınızın sonunda güçlü bir harekete geçirici mesaj bırakmaktan çekinmeyin.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport