Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

SEO'da sayfa içi ve dışı sayfa optimizasyonunu ayırt etmek için ne yapmalıyım?

Modern çevrimiçi dijital pazar çok gürültülü bir yer. Çevrimiçi işinizi milyonlarca web kaynağı arasından görünür yapmak için, sitenizi ve sayfa dışı SEO temel bilgilerinizi geliştirmeniz gerekir. Marka performansınızı artırmanıza ve potansiyel müşterilerinizi hedeflemenize yardımcı olacaktır. Genel arama motoru optimizasyonu, maksimum pozlama için en alakalı arama terimleri için bir web sitesinin arama motoru sıralamasını yükseltmek için kullanılan optimizasyon tekniklerine atıfta bulunur.

Arama motoru optimizasyonunun iki şekli var - sayfa optimizasyonu ve sayfa dışı optimizasyon. SEO'nun bu iki türü birbirleri olmadan var olamazlar. Bunlar birbiriyle ilişkili olup sadece karmaşık bir sonuca varabilir.

what is on page optimization in seo

Dijital pazar sürekli büyüyen bir alan olduğundan optimizasyon kuralları her ay değişebilir. Bu alandaki tüm güncellemeleri ve yenilikleri takip edebilmek için, bazı optimizasyon bloglarını takip etmeniz ve nüfuz vericileri Semalt dijital şirket gibi bir SEO alanına abone etmeniz gerekiyor.

Bu kısa makalede, deneyimlerimizi sizinle paylaşmak ve "SEO'nun sayfa optimizasyonu nedir?" Sorusuna kapsamlı bir cevap vermek istiyoruz.

Sayfa içi nedir? SEO?

On-sayfa SEO tamamen webmaster ve SEO uzmanları tarafından kontrol edilebilir iç web sitesi optimizasyonu. Bu uygulama, web sitelerinin daha yüksek sıralamaya ve arama motorlarında daha dönüşümlü trafik kazanmasına yardımcı olur. Sayfa içi SEO, web sitesinin iç yapısı iyileştirme, içerik yazma, HTML kodlarındaki hataları düzeltme ve meta veri optimizasyonuna işaret eder. Bu tür optimizasyon, bağlantı suyu üretimi ve diğer harici sinyaller hakkında daha fazla yerinde olmayan optimizasyona karşıdır.

Google uzmanlarına göre, SERP'de web sitesi sıralamasını etkileyen birincil sayfa içi konsept ilgidir. Sitenizi potansiyel müşteri sorgunuzla maksimum düzeyde alakalı hale getirmelisiniz..Sitenizin dönüşümünü etkileyen başka bir sayfa içi SEO faktörü kullanıcı dostu olmayı gerektirir. Web kaynağınız kolay gezilebilir ve net olmalıdır. Dahası, kullanıcının sitenizde neye ihtiyaç duyduğunu bulmak için harcaması gereken sayfa yükleme ve süresine özel bir dikkat ayrılmalıdır. Bütün bu özellikler bir araya getirildiğinde sıralamalarını, tıklama oranını ve dönüşüm oranını artıracaktır.

Sayfanızdaki optimizasyon çabalarınıza giren her şeyi anladığınızda web sitelerinin anatomisinin nasıl performans gösterdiğini ve ne yapmanız gerektiğini kontrol etmek için sitenizi kapsamlı bir şekilde analiz edebileceksiniz geliştirmek.

Off-page SEO nedir?

Sayfa üstünde arama motoru optimizasyonunun aksine, off-page SEO, birincil alanınızın dışında gerçekleştirilen optimizasyon faaliyetlerine atıfta bulunmaktadır. Dahası, bu faaliyetleri kontrol edemezsiniz. Bununla birlikte, sitenizdeki etkilerini Google Analytics aracılığıyla kontrol edebilirsiniz. Sayfa dışı optimizasyona gelen önemli anlar, bağlantı kurma, sosyal medya pazarlaması, blog yayınlama ve e-posta pazarlamasıdır.

on page seo

Site dışına SEO, arama motorlarının bir web sitesinin güvenilir veya kullanışlı olup olmadığını belirlemelerine yardımcı olan en önemli sıralama faktörüdür. Halkın belirli bir alanı nasıl algıladıklarını gösterir. Bir site alakalı, iyi optimize edilmiş ve kalitedeyse, kullanıcılar bağlantı verecek ve bu web kaynağındaki bilgileri paylaşacaktır. Bu kaynak, sosyal medya platformlarında bahsedilen olma olasılığı artacak ve topluluklar arasında paylaşılacaktır.

Sayfa dışı optimizasyon, sıralama artış, marka farkındalığı iyileştirme, yetki iyileştirme, PageRank yükseltme ve markaya kullanıcı sadakati gibi web sitesi sahipleri için sayısız fırsat ve fayda sağlar.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport