Web kazıma, yararlı bilgiyi ağdan çıkarma sürecidir. Programcılar ve web yöneticileri, daha fazla potansiyel müşteri oluşturmak için verileri toplar ve içeriği yeniden kullanır. Octoparse, Import.io ve Kimono Labs gibi çok sayıda kazıma aleti geliştirildi. Verilerinizi daha iyi kazıyabilmek için Python, C ++, Ruby ve BeautifulSoup gibi farklı programlama dilleri öğrenmeniz gerekir. Alternatif olarak, Node.js'yi deneyebilir ve web sayfalarını çok sayıda kazıyabilirsiniz.
Node.js, JavaScript kodlarını çalıştırmak için kullanılan açık kaynaklı bir platformdur. JavaScript, istemci tarafı komut dosyası oluşturmak için kullanılır ve komut dosyaları bir sitenin HTML'sinde katıştırılır. JavaScript ve Node.js, dinamik web içeriği üretmenizi ve anında çok sayıda web sayfası kazamanıza izin verir. Verileri dinamik sitelerden derhal toplayabilir ve kazıyabilirsiniz. Sonuç olarak, Node.js, JavaScript paradigmalarının en önemli unsurlarından biri haline geldi ve verileri internetten ayıklamak için en iyi yol haline geldi.
Node.js'nin iyi bilgili bir mimariye sahip olduğunu ve farklı web sayfalarını optimize edebildiğini söylemek güvenlidir. Çeşitli giriş-çıkış işlemleri gerçekleştirir ve verileri gerçek zamanlı olarak siler. Node.js şu anda Node.js Vakfı ve Linux Vakfı tarafından idare edilmektedir. Şirket kullanıcıları IBM, GoDaddy, Groupon, LinkedIn, Netflix, Microsoft, PayPal, SAP, Laptop, Tuenti, Yahoo, Walmart, Vowex ve Cisco Systems'tir.
Node.js ile Web kazıma:
Ocak 2012'de NPM adlı Node.js kullanıcıları için bir paket yöneticisi tanıtıldı..Web içeriğini silmenizi, düzenlemenizi ve yayınlamanıza izin verir ve belirli Node.js kitaplıkları için tasarlanmıştır.
Node.js, JavaScript'i kullanarak web sunucuları ve farklı ağ araçları oluşturmanıza ve çeşitli temel işlevleri ve web kazıma projelerini gerçekleştirmenize izin verir. Modülleri API'ları kullanır ve komut yazma karmaşıklığını azaltmak için tasarlanmıştır. Node.js ile, Mac OS, Linux, Unix, Windows ve NonStop'ta veri çıkarma projeleri çalıştırabilirsiniz.
Ağ programları oluşturun:
Node.js ile, programcılar ve geliştiriciler çoğunlukla büyük ölçekli ağ programları oluşturur ve çalışmalarını kolaylaştırmak için web sunucuları oluştururlar. PHP ile Node.js arasındaki en büyük farklardan biri, Node.js'nin veri kazım seçeneklerinin durdurulamamasıdır. Bu platform, bir projenin başarısızlığını veya tamamlandığını bildirmek için geriçağırımlar kullanır.
Mimarlık:
Node.js, olay yönetimli programlamayı web sunucularına getirir ve JavaScript'de farklı web sunucuları geliştirmenizi sağlar. Bir geliştirici veya programcı olarak, ölçeklenebilir sunucular oluşturabilir ve Node.js ile verileri okunabilir bir şekilde kazabilirsiniz. Node.js, DNS, HTTP ve TCP ile uyumludur ve web geliştirme topluluğuna erişebilir.
Farklı açık kaynak kütüphaneleri:
Node.js'in çeşitli açık kaynak kütüphanelerinden yararlanabilirsiniz. Kitaplıklarının çoğu NPM web sitesinde barındırılıyor; örneğin Connect, Socket.IO, Express.js, Koa.js, Sails.js, Hapi.js, Meteor ve Derby gibi.
Teknik detay bilgileri:
Node.js tek bir tehdit altında çalışabilir. Engelleyici olmayan G / Ç çağrıları kullanır ve aynı anda binlerce eş zamanlı bağlantı ve veri kazıma projesini gerçekleştirmenize olanak tanır. Kazıma projeleri ve asenkron olayları işlemek için Libuv seçeneğini kullanır. Node.js'nin çekirdek işlevleri JavaScript kitaplıklarında bulunur.
Post a comment