Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: Web Kazımasının En İyi Uygulamaları

Dijital pazarlama ve sert rekabet döneminde, web kazıma yapmaksızın gerçekleştirmek neredeyse imkansız hale gelir. Çoğu kişi, web kazımamayı etik olmayan bir uygulama olarak görse de, gerçek şu ki, doğru bir şekilde uygulanırsa, bunun olumlu tarafı olmasıdır.

İnternet neredeyse her görevi gerçekleştirebilen botlar tarafından kontrol edilir. 2015 Bot Trafik Raporu'nda, web trafiğinin yarısının bot olduğu belirtildi. Bu botların çoğu, arama motoru görevlerini yerine getirirken, web içeriğini analiz ederken, arama sonuçları sağlamakta ve API'leri güçlendirirken etik olarak hareket eder. Bununla birlikte, botların bir kısmı etik olarak işlev görüyor ve ziyaret ettikleri sitelere teknik sorunlar getiriyor.

Öyleyse web kazımanın ne olduğunu öğrenelim. Web kazıma, özel web kazıma araçlarını kullanarak netten bilgi toplamayı içerir. Çoğu kişi buna karşı gelse de kazımanın daima kötü niyetli bir uygulama olmadığını göstermek istiyoruz.

Bazı durumlarda, web sitesi sahipleri içeriğini veya verilerini daha geniş bir kitleye yaymak isteyebilir. Buna iyi bir örnek, ana içeriği halka yönelik hükümet siteleri. Web siteleri sahipleri kendi sitelerine daha fazla trafik çekmek istediklerinde genellikle botlarla desteklenen bir başka yasal web kazıma aktivitesi. Bir örnek, seyahat siteleri ve konser bileti web siteleri. Kazıyıcılar, API'ler aracılığıyla veri alır ve kazınmış bir siteye toplu trafik çeker.

Verilerin silinmesi kötü bir şey değildir. Bu bağlamda, bir siteyi kazıyorken takip etmeniz gereken en iyi uygulamalardan bazılarını listeleyeceğiz, böylece her iki taraf için de kazan-kazan bir çözüm haline gelecektir.

Güvenilir veri kaynakları bulun

Kazıma verilerine başlamadan önce, ne tür bir içerik elde etmek istediğinizi bilmelisiniz. Bazı sitelerde alakasız içerik ve kötü gezinme var. Bu tür siteleri silmek, sana iyilik etmekten daha çok zarar verebilir. Kaliteli içerik ve mükemmel navigasyona sahip bir siteyi daima hedefleyin. İhtiyacınız olan içeriği almanızı kolaylaştıracaktır.

Kazılacak en iyi zamanın belirlenmesi

Kazıma yaparken ana hedefimiz arzu edilen içeriği almak ve siteye zarar vermemektir. Bununla birlikte, hem insan hem de bot kullanıcısından gelen trafik yüksek olduğunda kazıma, sunucularda teknik çarpışmaya neden olabilir veya site performansını yavaşlatabilir. Trafiğin en düĢük pik noktasında olduğu zamanı tanımlayın ve ardından veri kazıma yöntemini kullanın.

Elde edilen verileri sorumlu bir şekilde kullanın

Elde edilen verilerden veri sıyırıcılarının sorumlu olması akıllıca olacaktır. Sahibi izni olmaksızın yayımlamak etik olmayan ve hatta yasadışı bir uygulamadır. Elde edilen verilerin sorumluluğunu üstlenerek telif hakkı yasalarını ihlal etmemeye çalışın.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport