Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Videonuzu web için optimize etmek için olası yollar nelerdir?

Web siteniz için video oluşturma, kullanıcıların ilgisini çekmek ve onları işinize sadık kılacak harika bir yöntem olabilir. Son birkaç yılda, video içeriği favori bir arka plan tasarımı özelliği haline geldi ve yalnızca tüm modern tarayıcılarda destekleyici bir pazarlama unsuru olarak büyümeye devam edecek. Bununla birlikte, giderek yaygınlaşan videoların tanınması, iş dünyasına olumlu etkisi olmasına rağmen, video optimizasyonu, web sitesi optimizasyonu ile aynı şekilde uygulanmaz. Açılış sayfalarını optimize ettiğiniz ve bir içerik parçası etrafında optimizasyon kampanyaları oluşturduğunuz gibi, web sitenizin video içerik optimizasyonu kampanyasını da oluşturmanız gerekir.

how to optimize video for web

Bir sürü çekici ve heyecan verici video içeriği yaratmanın ve YouTube'da çekmenin yeterli olmadığını anlamalısınız. Arama motoru gereksinimlerine göre optimize ederek videolarınıza bir adım atmanız gerekiyor. Yalnızca, bu durumda kaynaklarınız boşa harcamayacaktır. İyi bir video dönüşümü elde etmek için video içeriğiniz unutulmaz olmalı, işletmeniz ve reklam öğenizle alâkalı olmalıdır.

Bu makalede, oluşturduğunuz her videonun maksimum performans için tamamen optimize edildiğinden emin olmak için bazı adımlar bulacaksınız ve yalnızca sitenize yönlendirilen trafiği çekecektir.

Web için video en iyi duruma getirme yolları

  • Bir video hazırlarken iş hedefinizi aklınızda bulundurun

Bir videonun var olabileceği yanlış bir düşüncedir yalnızca marka bilincini geliştirme için. Kullanıcılara belirli bir iş fikrini veren, stratejik olarak tasarlanmış ve amaçlanan videolar, potansiyel müşterilere satış kanalından rehberlik edebilir ve bunları ücretli ve sadık müşterilere dönüştürmeye yardımcı olabilir. İhtiyacınız olan her şey, video konseptinizde belirli bir hedef oluşturmaktır.

Bu görevi yerine getirmek için hangi duyguların izleyicilerinizin kalplerinde ve zihninde uyandırılmasını istediğinizi belirlemeniz gerekir. Heyecan, korku ve tahriş gibi duygular en iyi şekilde yararlanabilir. Dahası, videonuz hedef kitleniz için özel olarak tasarlanmış olmalıdır. Videonun itirazda bulunduğu kişilerin yaşı, cinsiyeti ve tercihleri gibi özelliklerini hesaba katmanız gerekir. İzleyicilerin eylemleri tükettikleri içeriğe dayanacaktır.

  • Videolarınıza eylem çağrısı uygulayın

Kullanıcıların videolarınızı sonuna kadar izlemesini sağlamak için, yalnızca ilgi çekici içerik sunmanın yanı sıra, harekete geçirici mesajı da kullanmanız gerekiyor. Üstelik, kullanıcıların dikkatini sürdürebilmeleri için en değerli bilgiler son dakika içinde kullanıcılara sunulmalıdır. Bu nedenle, promosyon videolarınızı hazırladığınız her seferinde, bunlara belirli eylem çağrılarını eklediğinizden emin olun. Bu eylemlerin tamamı, farklı kaynaklara işaret eden bir dizi YouTube ek açıklamaları, ana bilgisayarın doğrudan istemi veya videonun sonundaki bir bağlantıyı birincil alanınıza dahil edebilir.

Eylem çağrınız doğrudan olmalı ve potansiyel müşterilerinizin sizinle iletişime geçmek isteyebileceği olası tüm yolları içermelidir. Devam etmeye hazır olan kullanıcılar için en az iki tür CTA kullanmanız önerilir ve bunlardan biri daha ilgi çekici içeriğinize yol açmaktadır.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport