Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

SEO yönergelerine göre bir web tasarımı nasıl oluşturulabilir?

Arama motoru optimizasyonu, marka bilinirliğini artırmak ve hedeflenen trafiği çekmek için tek yol olduğu için çevrimiçi faaliyet gösteren herhangi bir işletme için önemlidir. Web sitesi geliştirme birkaç kritik aşamadan oluşur. Bu adımlardan bir tanesi web sitesi tasarımına ayrılmıştır. Ancak, birçok online tüccar, arama motoru optimizasyonunun web tasarım sürecine dahil edilmesi gerektiğini bilmiyor. Bu nedenle, pozisyon ve trafik akışında bir gerileme gözlemledikleri gerçeğinden sonra web tasarımında optimizasyon yapmaya zorlanmışlardır.

what is seo in web design

Web siteniz dijital pazarlama dünyasının merkezinde yer alır ve markanız hakkında kamuoyu oluşturur. Bu nedenle çekici ve iyi hazırlanmış, kullanımı kolay ve ayrıştırılmış olduğundan emin olmanızın nedeni budur. Web sitesi sahipleri SEO hakkında önceden düşünmüyorlar ve bir web sitesi tasarladıktan sonra bu konuda hatırladıkları sıradan bir durum. Zayıf şekilde optimize edilmiş web tasarımına sahip olan bu tür siteler, SEO ve dijital pazarlama cephesinde genellikle ne yazık ki eksik. Bu web siteleri parlak olabilir ve çekici olabilir, ancak belirli optimizasyon yapılmaksızın SERP'de görülmez.

Bu kısa kılavuz sayesinde, arama motoru optimizasyonunu site tasarımınıza nasıl entegre ederek Google'da en üst sırayı alacağınızı öğreneceksiniz. Arama pazarlaması amacıyla inşa edilmiş bir siteye sahip olmak ve mükemmel kullanıcı deneyimi sağlamak için nelere dikkat etmeniz gerektiğini göstereceğiz.

SEO'yu web tasarımına entegre etme yolları

Sitenizle kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve arama botları dizininizi sitenize etkinleştirmek ve göstermek için web sitenizin tasarımına dahil etmeniz gereken bazı önemli faktörler var uygun bir kullanıcının sorgusu için arama sonuçları sayfası.

  •  URL yapısı 

URL'niz içeriğinizin konusunu, hem sitenizin ziyaretçileri hem de Google bot'ları için içeriğinizin alakalı olup olmadığı konusunda bir fikir vermek için belirlemeniz gerekir sorgularına ya da sorgularına. URL'leriniz statik ve açıklayıcı olmalıdır ve ilgili ve yüksek hacimli arama terimleri içermelidir. SEO çabalarına herhangi bir değer getiremeyecekleri için açıklayıcı olmayan ve toplu URL'lerden kaçınmanızı öneririm.

Uzun ve çok kelimeli URL'ler uygularken, alt çizgi yerine tire çizgileri kullanmak mantıklıdır. Ayrıca, SEO uzmanları, URL'lerde ilgisiz terimlerin ve kimlik numaralarının kullanımından kaçınmalarını önerir.

Web sitenizin gezgininin en iyi kullanıcıyı almasını sağlamak için sitenizin gezinmesi basit, verimli ve kullanımı kolay olmalıdır. deneyim. Kural olarak, web siteleri, gezinme menüsünü web sayfasının üstünde veya sayfanızın sol tarafında yerleştirir. Bununla birlikte, bazı çevrimiçi tüccarlar menülerini başka yerlerde web sitesi kullanıcılarını akılda tutmaksızın yerleştirir. Profesyonel web yöneticileri, bir menü veya pop-up koyacakları yerden karar vermeden önce farklı göz izleme ve kullanışlılık çalışmaları yaparlar ve yalnızca bir web sitesi tasarımına dahil ederler.

seo in web design

Flash tasarım öğeleri ve açılan listeler, kullanıcıların ve arama motoru tarayıcılarının sitenizi gezinmesine ve ayrıştırmaya potansiyel olarak daha zor olabileceğinden özenle kullanılmalıdır. Metin bağlantıları, menü öğelerini yönetilebilir hale getirmeli ve web sitesi ziyaretçilerini gereksiz seçeneklerle zora sokmamalıdır.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport