Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt tarafından Verilerin Kazıma Kolaylığı Kazandı

Web kazıma iş ve pazarlama planlamasında temel bir dijital süreç haline gelmiştir. Günümüzde endüstriler birkaç dakika içinde verileri topluyor ve hedeflerine ulaşmanın en etkili yollarını bulmaya çalışıyor. Chrome'dan Web Kazıyıcı uzantısı mükemmel bir çözüm ve kullanıcılarına harika araçlar ve sonuçlar sunuyor. Kullanıcıların bu yazılım programını kullanacak herhangi bir bilgisayar programlama becerisine sahip olmalarına gerek yoktur.         

Web Kazıyıcı Uzatma         

          

Web Kazıyıcı rome tarayıcı  web veri kazıma  için özel olarak yapılmış bir uzantısıdır. Web sitesinde gezinme ve ekstraksiyona tabi veriyi belirleme hakkında bir plan (site haritası) oluşturabilirsiniz. Kazıyıcı web sitesini kuruluma göre dolaştırır ve ilgili verileri çıkarır. Kullanıcıların ayıklanan verileri belirli biçime aktarmasına olanak tanır. Aynı zamanda birden çok sayfayı da sıyırabilir. Bu yüzden çok güçlü bir araçtır. Ajax ve JavaScript kullanan bir dizi dinamik web sayfasından veri alabilirsiniz. Belirli bir web sitesinden birçok sayfayı sıyırmak için, kullanıcılar sayfalandırma yapısını anlamalıdır..Örneğin, yeni bir sayfaya geçmek istiyorlarsa, bir URL'nin sonunda numarayı değiştirmek zorunda kalırlar. Aynı zamanda, birçok sayfayı otomatik olarak sıyırmak için bir site haritası oluşturabilirler.         

Kazıma Elemanları         

Web araştırmacıları bu aracı kullandığında, siteye gidebilmek ve göreli verileri araştırmak için site haritaları oluşturabilirler. Çeşitli seçiciler kullanılarak,  web kazıyıcı , listeler, resimler, içerikler ve tablolar gibi bazı veriler elde etmek için web sitesinde gezinebilir. Daha belirgin olarak, sıyırıcı bir web sitesinden bir sayfayı her açtığında, kullanıcıların bazı öğeler toplamaları gerekir. Bunu yapmak için, 'Kazıma' yı seçerek site haritasını tıklamaları gerekir. Aradaki işlemi durdurmaları gerekiyorsa, bu pencereyi kapatmak zorunda kalırlar ve çıkarılan verileri saklayabilirler. Daha sonra kazınmış veriler CSV biçimleri olarak dışa aktarılabilir.         

Bu  veri kazıması  r, çok basit, verimli ve sağlam çıkarım aracıdır. Kişi listeleri, fiyatlar, ürünler, e-postalar ve daha fazlası gibi otomatik veri yapılarını okuyabilen veri çıkarımı gibi bazı avantajlar sunar.         

Rafineyi Kullanarak Birden Fazla Sayfayı Kazıma         

İnceltme, kullanıcıların hurdaya attığı verileri mümkün olan en iyi şekilde ele alabilmesi için bazı harika teknikler sunmaktadır. Birden fazla web sayfasından bilgi çıkarmak için iki adımlı bir prosedür kullanacağız:      

          

Öncelikle, web sayfalarının tüm URL'lerini kazıyıcı uzantısıyla alacağız, daha sonra Ayrıntılandırmayı kullanarak bilgileri bu web sayfalarından çıkaracağız. Verileri toplamak istedikleri web sayfaları diğer benzer sayfalara bağlantılar sağlıyorsa, web araştırıcıları sonraki sayfaya geçmek için sayfalandırma kullanabilirler. Kullanıcılar ayrıca çeşitli web sitelerini pagate ve tarama yapabilmek için bazı stratejileri birleştirebilirler. Örneğin, kazımak ve sonuçlarla pagate olacak URL'lerin bir listesini oluşturabilirler.      

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport