Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Amazon SEO'nuzu nasıl geliştirebilirsiniz?

İstatistik verilere göre çevrimiçi satın almayı tercih eden kullanıcıların% 55'inden fazlası, ihtiyaç duydukları şeyleri bulmak için Amazon ticaret platformuna yöneliyor. Günümüzdeki alışverişte referans noktasıdır. Kullanıcılar, bu web sitesinin iyi bir üne, fiyatları karşılaştırma ve web'deki en iyi fiyatı bulma, müşteri geri bildirimlerini okuma yeteneği gibi belirgin nedenlerin sayısı nedeniyle bu platformu ilk bakışta kontrol ediyor. Üstelik, kullanıcılar, bu platformda olumsuz bir deneyim yaşanırsa tam bir tazminat elde edeceklerini biliyor. Tüm bu özellikler Amazon'u alıcılar ve satıcılar için faydalı kılmaktadır. Potansiyel müşterilerinizin en büyük kısmını hedeflemek istiyorsanız, Amazon bu amaçlar için en iyi platformdur. Bu ticaret platformundaki girişinizden en iyi şekilde yararlanabilmek için, ürünlerinizi ve işletmenizi vitrine çıkarmak için bazı arama motoru optimizasyonu taktikleri uygulamanız gerekecek.

Bu makale Amazon SEO'nuzu geliştirmenize ve ürünlerinizi bu en büyük çevrimiçi perakende platformunda görünür kılmanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Amazon'da sıralama yapan ürünlerin ilkesi

Amazon sayfanızın SEO'sunu geliştirmek için eyleme koymanız gereken birkaç temel sıralama faktörü var. İyi optimize edilmiş bir ürün listesi oluşturmak isterseniz, hangi konulara odaklanmanız gerektiğini bilmeniz gerekir.

Amazon A9 sıralama algoritmasına göre, muhtemel bir müşteri arama sorgusundan sonra aşağıdaki verileri görür:

  • tıklama hacmi;
  • ürün fiyatlaması;
  • hedefli anahtar kelimeler ve etiketler;
  • ürünün kullanılabilirliği (şu anda mevcut veya stoklarda);
  • satış geçmişi;
  • müşteri yorumları.

Tüm bu özellikler performans faktörlerine ve alaka faktörlerine ayrılabilir. İlk öğe grubu, Amazon'un, ürünlerini bu şekilde yaparak ne kadar para kazanacaklarına göre sıralamak için kullandığı sinyalleri gösterir. Alaka düzeyi faktörleri, bir ürünün bir kullanıcı aramasından sonraki alaka düzeyidir.

Önce performansa dayalı sıralama faktörlerini tartışalım. Her şeyden önce, bu bir dönüşüm oranıdır..Dönüşümler Amazon sıralamasındaki faktörlerdir. Amazon'un ürününüzün potansiyel olarak iyi bir şekilde dönüşüm sağladığını göstermek için birkaç etkili taktik kullanabilirsiniz. Dönüşümlerin net bir resmini elde etmeye gelince Amazon oldukça beceriksizdir. Birimler ve oturumlar gibi farklı metrikleri izleyebilirsiniz, ancak tüm durumu denetlemek için yeterli veri yoktur.

Konuşma verilerinizi Raporlar'a, ardından İş Raporlarına, Ayrıntılı Sayfa Satışına ve son olarak Trafik'e giderek bulabilirsiniz. Burada birim oturum yüzdesini, diğer bir deyişle oturum sayısını kontrol etmeniz gerekiyor.

Amazon sıralamalarını iyileştirmek için satın alma kutusu yüzdesini ayarlamanız gerekecek. Örneğin, satın alma kutusu başına sipariş edilen birimleriniz, Amazon'a daha fazla çevrim yaptığınızı bildirir.

Görüntü odaklı optimizasyon ve ürün fiyatlandırma iyileştirme ile performansa dayalı sıralama etkileyebilir.

Şimdi, alakalılığa dayanan Amazon sıralama faktörlerine göz atalım. Alaka düzeyi faktörleri, bir sayfada sunulan arama sorgusunun ve bilgilerin alaka düzeyi ile ilgilidir.

Sayfanızı kullanıcının sorgusuyla daha alakalı hale getirmek için ürün listeleme başlığınızı optimize etmeniz gerekiyor. Potansiyel müşterilerin ürünlerinizi bir sayfada bulmasına yardımcı olmak için başlığınıza ve açıklamanıza en alakalı ve hedefli anahtar kelimeler eklemeniz gerekir.

Başlığınıza eklemeniz gereken temel unsurlar, ürün markası, kısa açıklama (renk, boyut, malzeme, miktar), ürün hattı ve bu ürünün tasarlandığı kisi (çocuklar, yetişkinler vb.)

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport