Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: HTML Kazıma Rehberi - En İpuçları

Web içeriği çoğunlukla yapılandırılmış veya HTML biçimindedir. Her sayfa içindeki içerik türüne bağlı olarak benzersiz bir şekilde organize edilir. Birisi web bilgilerini ayıklamak isterse, her kişi kendi verilerini yapılandırılmış ve iyi organize edilmiş bir şekilde elde etmek ister. Bu, belgeyi paylaşmadan önce gözden geçirme, analiz etme ve düzenleme için gereken süreyi kısaltmada yardımcı olacaktır. Bununla birlikte, çoğu web sitesi insanların büyük miktarda veri ayıklamasını önleme seçeneği sunmadığından, yapılandırılmış biçime ulaşmak kolay değildir. Bununla birlikte, bazı siteler, insanlara hızlı ve kolay bir süreçte bilgi çıkarma seçeneği sunan API'leri sağlar.

Bu gibi olaylarda, sıyırma olarak bilinen bir yazılım programlamasının yardımını kullanmaktan başka seçeneğiniz kalmaz. Kullanıcıların faydalı bir biçimde bilgi toplamak ve verilerin yapısını korumasına yardımcı olan bilgisayar programını kullanan bir yaklaşımdır.

Lxml and Request

Bu, XML ve HTML'yi hızlı analiz etme ve değerlendirme konusunda yardımcı olan ve zamandan tasarruf etmeye yardımcı olan geniş kapsamlı bir kazıma kütüphanesi. Analiz sürecinde berbat etiketlerle baş etmede de yararlıdır..Bu prosedürde, dahili urllib2 yerine Lxml taleplerini kullanırsınız, çünkü daha hızlı, sağlam ve hazırdır. Pip install Lxml ve pip yükleme taleplerini kullanarak yüklemek kolaydır.

HTML atma işlemleri için aşağıdaki adımları takip edin

İçe aktarmayla başlayın - burada HTML'yi Lxml'den içe aktarırsınız, daha sonra isteği içe aktarırsınız. Talebi kullanın ve daha sonra ayıklamak istediğiniz verileri içeren web sayfasını izleyin, HTML modülüyle analiz edin ve ayrıştırılmış veriyi ağaca kaydedin.

HTML, girişi bayt olarak almasını beklediğinden metin yerine sayfa içeriğini kullanmanız gerekecektir. Analiz edilen verinizi depoladığınız ağaç şimdi HTML belgesini bir ağaç yapısını içeriyor. Farklı yaklaşımlar, XPath ve CSSelect ağaç yapısı üzerinde gidebilirsiniz.

XPath, bilgiyi almanıza veya HTML veya XML gibi yapılandırılmış bir biçimde elde etmenize yardımcı olur. XPath öğelerini alabileceğiniz çeşitli yollar vardır. Bunlar Firebug for Firefox veya Chrome Inspector'ı içerir. Chrome'u kullanırken, denetlemeyi gerektiren öğeyi "sağa" tıklamanız, "Öğeyi inceleyin" seçeneğini seçmeniz, sağlanan kodu vurgulamanız ve ardından sağ tıklayın ve ardından XPath'i kopyalamayı seçmeniz gerektiğinden, bilgiyi denetlemek kolaydır. Bu işlem, sayfanızda hangi öğelerin bulunduğunu bilmenize yardımcı olur ve buradan doğru XPath sorgusu oluşturmak ve Lxml XPath uygulamasını doğru şekilde uygulamak kolaydır.

Bu adımlardan geçmek, Lxml ve İstekler kullanarak belirli bir web'den ayıklamak istediğiniz tüm verileri kazandığınızı garantiler. Bilgiler iki liste belleğinde saklanır ve şimdi sıralama için hazırdır. Python gibi bir programlama dili kullanarak analiz edebilir veya kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. Ayrıca, paylaşmadan önce bilgilerin bir bölümünü yeniden yazmak veya düzenlemek isteyebilirsiniz.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport