Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt, HTML Web Sitelerinden Gerekli Verileri Ayıklamak İçin Açıklıyor

Nette sunulan çok miktarda bilgi "yapılandırılmamış" düzgün organize edilmemiştir. HTML web siteleri, düzenlenmiş belgeler içerdiklerinden farklıdır ve belgelerde sunulan metin, temel HTML kodu içinde yapılandırılmıştır.

HTML web sitelerinden üç temel veri çıkarma yöntemi vardır:

  • Bir web sayfasındaki metni bilgisayarınıza kaydetme;
  • Veri çıkarımı için kod yazma;
  • Özel ekstraksiyon aletlerini kullanma;

1. HTML kodlamadan web sitesinden nasıl çıkarılır

Aşağıda açıklanan adımları kullanarak web sayfası içeriğini  kazıyabilirsiniz:
Yalnızca metin çıkarma 

İstediğiniz metni içeren bir web sayfasını açtıktan sonra sağ tıklayın ve "Farklı Kaydet" veya "Farklı Kaydet" seçeneğini seçin. Dosya adı "Dosya Adı" alanına yazın ve "Kayıt Türü" açılır menüsünden "Web Sayfası, yalnızca HTML" seçeneğini belirleyin. "Kaydet" düğmesini tıklayın ve birkaç saniye bekleyin..

Bu sayfadaki tüm metin ayıklanır ve bir HTML dosyası olarak kaydedilir. Orijinal sayfa biçimlendirme seçenekleri değişmeden kalır ve bu tür metin düzenleyicilerindeki içeriği Not Defteri olarak düzenleyebilirsiniz.

 Web sayfasının tamamını çıkarma 

"Dosya" menüsündeki "Farklı Kaydet" veya "Farklı Kaydet" seçeneğini seçin. Ardından, "Kayıt Türü" açılır menüsünden "Web Sayfası, Komple" yi tıklayın. "Kaydet" i tıkladıktan sonra, metin ve resimler sayfadan çıkarılır ve istediğiniz yere kaydedilir. Resimler bir klasöre kaydedilirken metin bir HTML dosyasına yerleştirilir.

2. Bir web sitesinden kodlamayı kullanarak HTML'yi çıkarma

Özel araçlar kullanarak HTML dosyalarıyla doğrudan çalışabilirsiniz. Ayrıca, tüm HTML etiketlerini kaldırmak ve HTML dosyalarında bulunan metni XPath veya normal ifade kullanarak korumak için bir kod oluşturabilirsiniz. Bu görev için en popüler programlama dillerinden bazıları Python, Java, JS, Go, PHP ve NodeJs'dir.

3. Web veri çıkarma araçlarını kullanma

 Tek bir kod satırı yazmadan HTML dosyalarını bir web sitesinden ayıklamak istiyorsanız veya kopyalama ve yapıştırma yönteminin işkence etmesini önlemek istiyorsanız, web sıyırma araçları . Aslında, bir web sitesinden gerekli bilgileri toplayıp yapılandırılmış formata dönüştüren çok sayıda faydalı araç bulunmaktadır. Sadece birkaç kazıma aletini deneyin ve kesinlikle hurdaya ayırma ihtiyaçlarınız için en uygun olanını bulacaksınız.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport