Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Python & BeautifulSoup ile A Website'den Verileri Nasıl Kazıyabilirim? - Semalt Cevap

Bir web kazıyıcı araç verileri toplar ve web arayanların ihtiyaç duydukları sonuçları bulmalarına yardımcı olmak için benzersiz bir biçimde sunar. Finansal piyasada bir takım uygulamaları vardır, ancak başka durumlarda da kullanılabilir. Örneğin, yöneticiler farklı ürünleri fiyat karşılaştırmak için kullanır.

Python ile Web Kazıma

Python, harika sözdizimi ve okunabilir koda sahip etkili bir programlama dilidir. Sahip olduğu çok çeşitli seçenekler nedeniyle yeni başlayanlara bile uyar. Ayrıca, Python, Beautiful Soup adlı eşsiz bir kütüphaneyi kullanıyor. Web siteleri, bir web sayfasını yapılandırılmış bir belge haline getiren HTML kullanarak yazılmıştır. Bununla birlikte, kullanıcılar çeşitli web sitelerinin içeriğini her zaman rahat formatlarda sağlamadıklarını hatırlamalıdır. Sonuç olarak, web sıyırma etkili ve kullanışlı bir seçenek gibi görünüyor. Aslında, kullanıcılara Microsoft Word ile yaptıkları çeşitli şeyler yapma şansı verir.

LXML ve İstek

LXML HTML ve XML belgelerini hızlı ve basit bir şekilde ayrıştırmak için kullanılabilen büyük bir kütüphanedir. Aslında, LXML kütüphanesi, araştırmacıları web arabirimi ile XPath kullanarak çok kolay anlaşılabilen ağaç yapıları yapma fırsatı verir..Daha spesifik olarak, XPath tüm yararlı bilgileri içerir. Örneğin, kullanıcılar yalnızca belirli sitelerin başlıklarını çıkarmak isterlerse, önce hangi HTML öğesinin bulunduğunu bulmaları gerekir.

Kodları Oluşturmak

Yeni başlayanlar kod yazmayı zorlaştırabilir. Programlama dillerinde kullanıcıların en temel işlevleri bile yazması gerekir. Daha gelişmiş görevler için, web araştırmacılarının kendi veri yapılarını oluşturmaları gerekir. Bununla birlikte, Python onlar için gerçekten büyük bir yardımcı olabilir, çünkü kullanırken herhangi bir veri yapısı tanımlamak zorunda değillerdir, çünkü bu platform kullanıcıları görevlerini yerine getirmek için benzersiz araçlar sunmaktadır.

Bütün bir web sayfasını sıyırmak için, Python istek kitaplıklarını kullanarak onu indirmeleri gerekiyor. Sonuç olarak, talep kitaplığı HTML içeriğini belirli sayfalardan indirecektir. Web araştırmacıları, farklı talep türleri olduğunu hatırlamanız gerekir.

Python Kazıma Kuralları

Web sitelerini silmeden önce, gelecekte herhangi bir hukuki sorunu önlemek için Kullanıcılar Şartlar ve Koşullar sayfalarını okumalıdırlar. Örneğin, veriyi çok agresif bir şekilde talep etmek iyi bir fikir değildir. Programlarının bir insan gibi davrandığından emin olmaları gerekiyor. Saniyede bir web sayfası için bir istek çok iyi bir seçenektir.

Farklı siteleri ziyaret ederken, web arayanların zaman zaman değiştikleri için yerleşim yerlerini göz önünde bulundurmaları gerekir. Dolayısıyla, aynı siteyi tekrar ziyaret etmeleri ve gerekirse kodlarını yeniden yazmaları gerekir.

İnternetten veri bulma ve alma zor bir görev olabilir ve Python bu işlemi olabildiğince basitleştirebilir.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport