Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Amazon listeleme optimizasyonu için yüksek arama hacmi anahtar kelimeleri nasıl bulunur?

Amazon'da satmak için uygun bir ürününüz varsa, perakende satış yapmak için iyi bir stratejiniz olmalıdır. Potansiyel müşterilerinizin pazar niş rakipleri yerine tam olarak ürünlerinizi satın almalarını sağlamalısınız. Optimizasyon kampanyanızın altında, kapsamlı bir anahtar kelime araştırması yapmanız gerekir. Doğru şekilde yapmak için Amazon optimizasyon alanındaki bir uzman kiralayabilir veya özel anahtar kelime araştırma yazılımı kullanabilirsiniz. Hedefli arama terimlerini bir kerede bulmak, gelecekte bu temaya geri dönmemek çok önemlidir. Bazı önemli anahtar kelimeleri unutmak paraya yol açabilir ve yeni fırsatlar kaybedilebilir. Amazon'da yüksek bir arama hacmine sahip olan anahtar kelimeler, rakiplerinizden daha iyi durmanıza ve daha iyi satış yapmanıza yardımcı olacaktır.

Bu yazıda, kapsamlı bir anahtar kelime araştırması yapmak ve Amazon aramasında listeleme görünürlüğünüzü artırmak için bazı pratik hileler hakkında konuşacağız. Ayrıca, Amazon listeleme optimizasyon sürecinde ek bir yardımcı olacak en iyi anahtar kelime araştırma araçlarını tartışacağız.

Amazon anahtar kelime araştırması

Anahtar kelime araştırması Amazon ürün listeleme optimizasyonunun ayrılmaz bir parçasıdır. Kesin bir ürün için tüm alakalı ve hedefli arama terimlerini aramayı gerektirir. Yüksek hacimli arama terimleri, potansiyel müşterinizin Amazon arama sonuçları sayfasında ürününüzü bulmak için kullanacağı kelimelerdir.

Profesyonel anahtar kelime araştırması pazar niş analizi, pazarlama denetimi ve rekabetçi analiz gibi faaliyetleri içermelidir. Dahası, çoğu durumda araştırdıklarını anlamak için alışveriş yapanların davranışlarını analiz etmeniz gerekiyor.

Kural olarak, tüm bu bilgileri manuel olarak toplamak neredeyse imkansızdır. Bu nedenle çoğu çevrimiçi tüccar çevrimiçi yazılımı kullanma eğilimindedir.

Size en doğru veriyi verebilmeleri için aşağıdaki araçlardan istifade ediyorum:

  • Google Keyword Planner

Anahtar kelime araştırması için en yaygın kullanılan araç Google Kelime Planlayıcı'dır. Bu araçla sağlanan verileri, Amazon içerik optimizasyonunuz için bir vekil olarak kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, Amazon sıralama sisteminin Google'dan biraz farklı olduğunu bilmelisiniz. Bu nedenle, bu aracı kullanarak elde edeceğiniz anahtar kelime önerileri tam olmayacaktır. Amazon'daki ürünler için yapılan aramaların türlerinin ve sayılarının resmini almak için bazı Amazon filtreleri uygulamalısınız.  

  • SEO Chat Keyword Suggest Tool

Web üzerinde Birinci Anahtar Kelime Öner Tool. Amazon, Google, YouTube ve Bing için otomatik veri kaynağı sağlar. Potansiyel müşterilerinizin farklı arama sistemlerinde nasıl arama yaptığının farklılıklarını karşılaştırmak istiyorsanız çok kullanışlıdır.

Bu araç, sisteme girdiğiniz anahtar kelimeyi ekleyerek ek uzun kuyruklu arama terimlerini otomatik olarak önerebilir. Önerilen sonuçların tümünü seçtiğinizde ve öneri düğmesine tıkladığınızda, araç, tüm anahtar kelime önerilerini Amazon'un arama kutusu aracılığıyla geriye döndürür. Bu araştırma, daha özgün ifadeler sunacaktır. Amazon Niche Analyzer Amazonlar için yeni olan ve hangi pazarın nişinin iş ihtiyaçlarınıza en uygun olduğuna karar vermek istiyorsanız.

  • Amazon Niche Analyzer

Amazon Niche Analizör ihtiyacınız olan şeydir. Hangi ürünleri satabileceğinizi ve hangi fiyata satabileceğinizi belirlemenize yardımcı olur. Üstelik, bu aracı kullanarak, kazanacağınız gelir miktarını tahmin edebilirsiniz.

Ayrıca, bu araç rakibinizin stratejilerini ve sıralamalarını takip etmenize yardımcı olacaktır. Fiyatlandırma stratejisini belirleyebilir, anahtar kelime izlemeyi izleyebilir ve satış geliri tahmin edebilirsiniz.

  •  Semrush 

Semrush, anahtar kelime araştırması da dahil olmak üzere sayısız optimizasyon amacı ile kullanılan bir meslek optimizasyon yazılımıdır. Bu araç size en alakalı ve hedefli arama terimlerini yalnızca birkaç dakika içinde sağlayabilir. Üstelik, rakibinizin anahtar kelimelerini ve onlara göre sıralamalarını gösterir. İhtiyacınız olan her şey, rakibinizin giriş URL'sini kopyalamaktır ve Semrush aracı, sıralamadaki her bir anahtar kelimeyi size sunar.

Anahtar kelime araştırması Amazon satışlarınızı nasıl artırabilir?

Listelemeleriniz, bir müşterinin arama sorgusuna girdiği tüm anahtar kelimeleri içeriyorsa, Amazon ürünleriniz arama sonuçları sayfasında gösterilecektir. En az bir kelimeyi kaçırdıysanız, ürününüz arama sonuçlarında görünme şansına sahip değildir ve daha sonra bu satışı kaçıracaksınız.

Anahtar kelime araştırmasının birincil hedefi, belirli bir ürünle alakalı olan tüm arama terimlerinin bir listesini oluşturmaktır. Ürün listeleme metninize stratejik olarak yüksek arama hacmi Amazon anahtar kelimeleri ekleyebiliyorsanız, anahtar kelime araştırması, daha fazla müşterinin ürününüzü göreceği, tıkladığı ve nihai olarak ödeyen müşterileriniz haline gelmesine yol açacaktır.

Amazon ürünleriniz için yüksek hacimli arama terimleri nasıl bulacaksınız?

İlk düşüş, ürünleriniz için anahtar kelime araştırması yaparken sistematik olmanız gerektiğini belirtmek isterim. Kesin olmanıza ve herhangi bir önemli bilgi kaybetmemenize yardımcı olacaktır. Anahtar kelimeleri farklı kategoriler halinde gruplamak sistematik ve kapsamlı olmanızı sağlayacaktır. Bu anahtar kelimeler birincil ve ikincil olabilir. Birincil anahtar kelimeler, çekirdek ürünü dağıtanlardır. Bir ürünü tanımlayan ve temel özelliklerini talep eden tanımlayıcı arama terimleri olabilir. İkincil anahtar kelimeler, birincil anahtar kelimeler ararken kullanılabilecek daha genel arama terimleridir. Belli bir hedef kitleyi ilgilendiren sözcüklere, kişinin türüne, kullanım türüne veya diğer ürün özelliklerine uygulanabilir.

Bu nedenle, anahtar kelime araştırmanızı sonuçlandırmak için, önerilen tüm arama terimlerini birincil ve ikincil olmak üzere iki temel kategoriye bölmeniz gerekir. Zaman geçtikçe, Amazon sıralamasını artıracak en uygun arama kombinasyonlarını bulmanıza yardımcı olacaktır.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport