Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Kazıma Sahası Nedir? - Semalt Cevap

Sıyırıcı site, içeriği diğer bloglardan kopyalanan web sitesidir ve Bazı web kazıma tekniklerini kullanan web siteleri. Bu içerik, ya reklam yoluyla ya da kullanıcı verilerinin satışıyla gelir üretme amacı ile yansıtılır. Çeşitli kazıyıcı siteler,  spam  içerik web sitelerinden internetteki fiyat toplama ve alışveriş merkezlerine kadar çeşitlilik gösteren form ve türlere göre farklılık göstermektedir.

Farklı arama motorları, özellikle Google kazıyıcı siteler olarak düşünülebilir. Birden fazla web sitesinden içerik toplamak, veritabanına kaydetmek, dizinlemek ve ayıklanan veya kazınmış içeriği internet üzerindeki kullanıcılara sunmak. Aslında, arama motorları tarafından kazınmış veya çıkartılan içeriğin çoğunun telif hakkı vardır.

Sıyırıcı site, içeriği diğer bloglardan kopyalanan web sitesidir ve Bazı web kazıma tekniklerini kullanan web siteleri. Bu içerik, ya reklam yoluyla ya da kullanıcı verilerinin satışıyla gelir üretme amacı ile yansıtılır. Çeşitli kazıyıcı siteler,  spam  içerik web sitelerinden internetteki fiyat toplama ve alışveriş merkezlerine kadar çeşitlilik gösteren form ve türlere göre farklılık göstermektedir.

Reklam için yapılmış:

Kazıyıcı sitelerinin bazıları farklı reklam programlarını kullanarak para çevrimiçi yapmak için yaratılmıştır. Bu gibi durumlarda, bunlar Made for AdSense web siteleri veya MFA olarak adlandırılır. Küçültücü terim, herhangi bir itfa değerine sahip olmayan siteleri, ziyaretçileri reklamlarda tıklama almak için belirtilen web sitelerine çekici, çekici ve ilgi göstermeyi beklemektedir. Made for AdSense web siteleri ve bloglar, güçlü arama motoru spami olarak değerlendirilir. Arama sonuçlarını, tatmin edici olmayan sonuçlarla inceltirler. Bazı sıyırıcı sitelerin diğer web sitelerine bağlanması ve özel blog ağları vasıtasıyla arama motoru sıralamasını iyileştirmeyi amaçladığı bilinmektedir. Google, arama algoritmalarını güncellemeden önce, siyah şapka SEO uzmanları ve pazarlamacılar arasında ünlü olmak üzere farklı kazıyıcı siteleri kullandı. Bu bilgileri spam dexing için kullandılar ve çeşitli işlevler gerçekleştirdiler.

Yasallık:

Kazıyıcı sitelerin telif hakkı yasalarını ihlal ettiği bilinmektedir. Herhangi bir lisansa saygı göstermeyen şekilde yapıldığı takdirde, açık kaynaklı sitelerdeki içeriği bile telif hakkı ihlali oluşturuyor. Örneğin, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ve Creative Commons ShareAlike lisansları Wikipedia'da kullanıldı ve Wikipedia'nın yeniden yayıncısının, okuyucuları içeriğin ansiklopediden kopyalanmış olduğunu bildirmesi gerekiyordu.

Teknikler:

Kazıyıcı web sitelerinin hedeflendiği teknikler veya yöntemler bir kaynaktan diğerine farklılık göstermektedir. Örneğin, tüketici elektroniği, havayolları ve bölüm mağazaları gibi büyük miktarda veri veya içeriğe sahip web siteleri, rakipler tarafından düzenli olarak hedef alınabilir. Rakipleri, bir markanın mevcut fiyatları ve piyasa değerleri hakkında bilgilendirilmek istemektedir. Başka bir sıyırıcı türü, belirli anahtar kelimeler için yüksek sıralamalı sitelerden gelen metinleri ve snippet'leri çeker. Arama motoru sonuçları sayfasındaki (SERP) sıralamalarını iyileştirme eğilimi gösterirler ve orijinal web sayfasının saflarına geri dönerler. RSS yayınları sıyırıcılara karşı da savunmasızdır. Kazıyıcılar normalde bağlantı çiftlikleri ile ilişkilendirilir ve kazıyıcı bir site aynı web sitesine birkaç kez tekrar bağlandığında algılanır.

Alan adını kaçırma:

Kazıyıcı siteler oluşturan programcılar, SEO amaçlarıyla yeniden kullanılmak üzere süresi dolmuş alan adlarını satın alabilirler. Bu tür uygulama, SEO uzmanlarının bu alan adının tüm geri bağlantılarını kullanmasına izin verir. Bazı spam gönderenlerin süresi dolan sitelerin konularını eşleştirmeye ve / veya o sitenin özgünlüğünü ve görünürlüğünü koruyarak İnternet Arşivindeki tüm içeriği kopyalamaya çalışın. Barındırma hizmetleri çoğunlukla süresi dolan bir alan adını bulma imkânı sağlar ve bilgisayar korsanları veya spam gönderenleri kendi web sitelerini geliştirmek için bu bilgiyi kullanır.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport