Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Amazon Satış Merkezi nasıl çalışır?

Ürünlerini Amazon'da perakende satış yapmaya karar veren çevrimiçi satıcılar, Amazon satıcı merkezi ve Amazon satıcı merkezi arasından seçim yapmalıdır. Bu merkezler nasıl hizmet eder ve hangi faktörler seçimi etkileyebilir? Bu kısa mesajda cevap vereceğim sorular. Satıcı merkezi ve satıcı merkezi arasındaki farkı ele alacağız ve her ikisinin de temel faydalarını tartışacağız. Umarım bu bilgi, hangi seçeneğin işletmeniz için en iyi sonucu verdiğini anlamanıza yardımcı olacaktır. 


Amazon ticaret platformunda ürünleri satabilmeniz için sadece iki seçenek var - satıcı olarak (diğer bir deyişle birinci taraf satıcı olarak) ve perakendeci olarak (üçüncü parti ortağı). Amazon, birinci ve üçüncü taraf satıcılarla farklı çalışır. Bu farkı anlamak için öncelikle satıcılar ve perakendeciler arasında nasıl ayrım yapacağınızı anlamalısınız.

Birinci taraf satıcı olarak, Satıcı Merkezi, bir distribütör veya bir üretici olarak kullanılacaktır. Bir satıcı olarak, ürünlerinizi Amazon'la toplu halde satıyorsunuz ve Amazon, sırasıyla, marka adı altındaki bu malzemeleri müşterilere satıyor. Bu durumda Amazon, satışların bir yüzdesini alır. Ancak, bu programla, tüm nakliye ve teslimat davaları Amazon tarafından üstlenilmektedir. Satıcı Ortağı ortakları tarafından sağlanan ürünler, "Amazon'tan gelen ve satılanlar" etiketi ile ayırt edilebilir.

Üçüncü taraf satıcı olarak Amazon Satış Merkezini kullanmalısınız. Ayrıca, perakendeci olarak, Amazon Satıcıların Gerçekleştirilmesini (FBA) kullanabilirsiniz. Çok uygundur çünkü bu programa göre, Amazon tüm siparişlerini tek başına gönderir. Alternatif olarak, tüm gönderim süreçlerini kendiniz yapabilirsiniz.


Amazon hizmetlerinde minimum harcama yapmak isteyen çevrimiçi satıcılar, Amazon Satıcı Merkezi'ni tatmin edecek. Ayrıca, ürünleriniz için minimum fiyat belirleme ve niş içinde rekabetçi kalma fırsatı sunacaktır. Bir diğer yararı, ürünlerinizle alakalı olduğunu düşündüğünüz her fiyatı ayarlayabilmenizdir. Kalite fikrini geliştirmek isterseniz, bunu kolayca yapabilirsiniz.

Amazon, minimum reklamı yapılan fiyat taleplerini ödüllendireceğini iddia etmektedir. Bununla birlikte, Satıcı Merkezi'ni kullanan tüccarlar, bu ifadeyi tartışabilirler çünkü gerçekte Amazon nadiren bunu yapar.

Amazon'un derecelendirme müdürlerine göre, başka herhangi bir satıcının fiyatları eşleştirilmelidir. Birisi Amazon'u bu platformun dışındaki belirli bir üründeki daha düşük fiyat hakkında bilgilendirir bildirmez, ürünün maliyeti düşecek demektir. Amazon'u fiyatını MAP'a yükseltmesi karmaşıktır.

Bayi Merkezi ile karşılaştırıldığında, Satıcı Merkezi ortakları fiyatlandırma üzerinde daha fazla kontrole sahip olurlar. Bununla birlikte, Amazon'la iyi bir ortaklık arayan kullanıcılar için Vendor Central daha fazla fırsat sunmaktadır.

Listeleme optimizasyonu hakkında konuşursak, Amazon Satıcı Merkezi daha yüksek bir esneklik sağlar. Başlıkları kolayca değiştirebilir, madde işaretleri ve açıklamaları düzeltebilir ve aynı zamanda resimlerinizi güncelleyebilirsiniz.

Sonuç olarak, Amazon Satış Merkezi'ni daha fazla fayda ve destek sağladığı için kullanmayı tercih ettiğimi söylemek isterim. Dahası, bir Satıcı Destek hizmetine sürekli erişimim var.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport