Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

SSL en SEO: doen ze er allebei toe?

Laten we beginnen met het onthouden van enkele van uw meest recente zoekopdrachten, ongeacht waar u naar op zoek was, ofwel uw tegenstanders bekijken of op zoek zijn naar sommige producten of diensten op het web. U hebt waarschijnlijk zowel HTTP- als HTTPS-gebaseerde webpagina's bezocht. Maar wat is het echte verschil tussen hen, vooral vanuit het oogpunt van SSL en SEO? Gezien hun wederzijdse impact op e-commerce en het grootste deel van elke webwinkel, laten we eens kijken hoe goed SSL en SEO het in werkelijkheid doen.

ssl and seo

Zijn SSL en SEO zo handig wanneer ze samen optreden?

Laten we beginnen met een technische achtergrond en zien hoe SSL werkt. Als onderdeel van Hypertext Transport Protocol Security gebruikt het een 2048-bits sleutel om de gebruikerservaring te beschermen via de veiligheidsprocedures voor verificatie, verificatie en codering tussen de webserver en de internetbrowser zelf. Kortom, SSL-beveiliging bestaat uit drie lagen:

  • Versleuteling werkt om ervoor te zorgen dat de acties van de huidige gebruiker niet kunnen worden opgespoord, dus alle informatie kan niet worden gekaapt door de oplichters
  • Authenticatieprocedure helpt zich te verzetten tegen aanvallen van hackers en tegelijkertijd de betrouwbaarheid van de gebruikers te versterken
  • Gegevensintegriteit dient om te voorkomen dat bestanden corrupt worden of onbevoegde wijzigingen ondergaan tijdens de overdracht

En laten we eindelijk teruggaan naar het punt - wat is de daadwerkelijke connectie tussen SSL en SEO? Of hoe zorgt beveiliging voor het rangschikken van uw website in de Search Engine Result Pages? Net als alle goede onsite-eigendommen die een positief effect hebben op uw rangschikking, evenals het verkeer en de conversieratio zelf. Ik bedoel dat de beveiliging van uw website ook een directe invloed heeft op de zoekalgoritmen van Google wanneer u besluit om u een hogere ranking te geven. Hieronder laten we de onderlinge verbanden tussen SSL en SEO in drie basisrichtingen bekijken - rangschikking, verkeer en conversie:

  • Zoals eerder vermeld, zijn uw websiteposities nu nog meer afhankelijk van SSL-beveiliging dan ooit tevoren. Terugblikkend op 2014-2015 toen Google zijn eerste algoritmen gaf om HTTPS-gebaseerde webpagina's te begunstigen, was SSL-beveiliging slechts een lichte algoritme-component voor het maken van de uiteindelijke beslissing. Maar vandaag, volgens de officiële statistieken, verwijst bijna de helft van de organische zoekresultaten van Google naar op HTTPS gebaseerde websites die zijn beveiligd met een SSL-certificaat. Bovendien wordt geschat dat ongeveer 1 procent van alle online kaders op het internet veilig is. Dus waarom zou u SSL en SEO niet gewoon gebruiken om voor eens en voor altijd de concurrentie voor te zijn?
  • Met het oog op verkeerswinsten levert een betere rangorde gewoonlijk een grotere verkeersstroom op, alleen omdat hoe meer gebruikers uw website bezoeken, hoe breder uw doelgroep zal worden. Bovendien geeft de beschikbare webbeveiliging elke potentiële koper die op internet een actief signaal doorbladert op de autoriteit en betrouwbaarheid van uw website. De meeste gebruikers zullen waarschijnlijk alle niet-beveiligde bronnen overslaan en op het zoekresultaat klikken om ze naar uw webpagina's te leiden, die op hun beurt de CTR-snelheid van uw site verhogen.
  • SSL en SEO kunnen immers samen werken om uw conversies aanzienlijk te beïnvloeden. Ik bedoel dat meer potentiële klanten de echte zullen worden, zodra ze uw goed beveiligde website hebben bezocht met een vertrouwde autoriteit. Onthoud dat volgens de toonaangevende enquêtes meer dan 80% van de niet-ontwikkelde klanten hun aankoopverplichting zou verwerpen, gewoon door te ontdekken dat hun zojuist ingevulde persoonlijke gegevens via een onveilige verbinding komen.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport