Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Amazon UK Satıcı Merkezi ve Amazon Birleşik Krallık Satış Merkezi arasındaki fark nedir?

Müşterilerimizden genellikle duyduğumuz soru "Amazon Satıcı ve Satış Merkezi arasındaki fark nedir?" Gibi görünüyor. Bu, her iki aracın detaylı analizini gerektiren oldukça tartışmalı bir konudur. Bu yazıda, Amazon pazarlama araçlarını kullanarak yararlanabilecekleri ve işletmenizin gelişmesini nasıl etkileyebileceklerini anlamaya çalışacağız.

Bu temaya dayanan çok sayıda makale ve tartışma bulabilirsiniz. Bununla birlikte, Amazon Marka Kayıt Defterinde yapılan son değişiklikler neticesinde giderek daha karmaşık hale geldi. Halen Amazon sıralama sistemi ek özellikler, kurallar, ücretler ve kısıtlamaları hesaba katıyor.

Bu nedenle, son sıralama algoritması güncellemelerini ve yenilikleri izleyerek, Amazon Birleşik Krallık bayii ve satış merkezi arasındaki farkı tartışmaya güçlü bir ihtiyaç duyuyoruz.

Bu makale, alıcıların Satıcı Merkezi aracılığıyla satış yapmakla sözleşme imzalamış veya satıcı merkezinden satıcı merkezi veya ayette geçiş yapmak isteyenler için yararlı olacaktır. O halde devam etmemize izin verin.

Amazon Satıcı Merkezi nedir?

Amazon Satıcı Merkezi, üreticilerin ve sağlayıcıların kullandığı Amazon çevrimiçi arayüzdür. Eşyalarınızı bu Amazon programıyla satıyorsanız ilk parti satıcıısınız. Bu, damla nakliye ile ilgilenmediğiniz, toplu olarak sattığınız anlamına gelir. Bu program kendi fabrikalarına sahip büyük üreticiler için en iyisidir. Amazon Satıcı Merkezi'nde sadece davetiye ile kayıt olabilirsiniz. Bir ürün sayfasında "Amazon.com'dan gönderilen ve satılanlar" ifadesini görüyorsanız, Amazon Vendor Central'ın bir katılımcısıymış demektir.

Bu programa göre, Amazon tüm siparişlerinizi yönetir ve bunları ülke çapında çeşitli depolara gönderir. Üstelik Amazon, malları elinde tutar ve bireysel siparişleri yerine getirir. Amazon Vendor Central'ın faydaları.


Amazon Vendor Central programının yararları arasında basitlik, aşinalık ve korumayı sayabiliriz. Bu yüzden, bu özellikleri daha ayrıntılı olarak tartışalım.

Basitlikten söz ederken, Amazon sizin için her şeyi hazırladığı anlamına geliyor. Yapmanız gereken her şey, Amazon'a büyük siparişler satmak ve envanteri depolara göndermektir.Amazon, tüm gerçekleşmeleri ve iadeleri üstlenir.

Bir başka yarara aşinalık ve basitliktir. Amazon, şartları öne doğru görüşebileceğiniz basit bir düz-toptan satış modeli kullanıyor.

Ayrıca, bu programa göre Amazon, eşyalarınızın sahibi ve Amazon'u gelirini paylaşması gereken üçüncü taraf satıcıların ürünlerinden fazlasını satmak için elinden gelen her şeyi yapar.

Amazon'un kendi menfaatlerini sürdüğü gibi, Amazon Satıcı Merkezi programının katılımcıları,

  • Amazon'un algoritması kendi ürünlerini ödüllendiriyor;
  • "Amazon.com'dan Gemiler ve satılanlar" reçetesi, kullanıcının güvenini ve güvenilirliğini arttırır;
  • Amazon Prime uygunluğu (envanter her zaman zamanında gönderilir ve Amazon tüm müşteri hizmetlerini ve tazminatlarını üstlenir);
  • Amazon ürünleri anlaşılabilir nedenlerle Satın Alma Kutusunu kazanır;
  • Amazon iş ortaklarınızdan olduğu gibi size yüksek bir koruma sağlar.

Ayrıca, bu programı kullanarak, Amazon Pazarlama Hizmetlerine (AMS) ve diğer tüm satış programlarında bulunmayan diğer premium pazarlama fırsatlarına erişirsiniz. Amazon A + içerik programını ve Amazon Vagonu kullanmanız için bir şans verilir. Bu araçlar, satışlarınızı% 10'a kadar artırmanıza ve marka bilinirliğini artırmanıza yardımcı olacaktır.

Amazon Satıcı Merkezi'nin zayıf noktaları

Bu programın en büyük eksi düşük marjlardır. Amazon hizmetleri için çok fazla ücret ödersiniz, bu nedenle kârınız ilk harcamalarınızdan daha düşük olabilir. Dahası, perakende fiyatınızı kontrol edebiliyor ve minimum maliyeti ayarlayamıyorsunuz.

Bir diğer olumsuz taraf da coğrafi pazarın sınırlı olması. Tüm satış faaliyetleriniz yalnızca Amazon.com'da olabilir. Eşyalarınızı diğer Amazon alt alanlarında perakende olarak satmak isterseniz, ek satıcı merkezi hesapları oluşturmanız gerekecektir.

Bu Amazon programına göre envanter boyutunu kontrol edemezsiniz. Bu, ürünleriniz yeterince hızlı hareket etmiyorsa eşyalarınız ve verse ayetiniz için artan talebin faydalanamayacağı anlamına gelir, Amazon sizi antreman için şarj edebilir (satamayacağınız zaman artar, ödeyeceğiniz yüksek ücret) .

Bu programın bir başka zayıf noktası yavaş ödemelerdir. Ödemenizi 60 gün içinde alabilirsiniz. Eğer bunu 30 gün boyunca biraz daha hızlı, f.i elde etmek isterseniz,% 2 ücret ödemelisiniz. Dahası, Pazar Geliştirme Fonu ve ambalajlama ücretleri gibi diğer birçok bağlantılı ücretler vardır.

Amazon Satıcı Merkezi'nin tersine, Satıcı Merkezi analitik ve araştırma işlevleri sağlamamaktadır. Satıcı Central Analytics sınırlıdır ve pazar varlığınızın tam bir resmini göstermez. Ayrıca müşterilerinizle ilgili tüm verileri kontrol edebilirsiniz. Alıcılarınıza ulaşmanız yasaktır. Herhangi bir müşteri sorunu, Amazon'un Müşteri Hizmetleri tarafından çözülür.

Yukarıda değinilenlerin hepsini sonuçlandırmak için, bir başka pazarı arayan tanınmış bir üreticiyseniz Vendor Central'in iş ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğini söylemek isterim. Bu koşullar altında, marka bilinirliğini artırmak ve ürünlerinizin tanıtımını geliştirmek için harika bir fırsat elde edeceksiniz, ayrıca üretim, yenilikler ve kendini geliştirmeye odaklanma şansı kazanacaksınız. Bu programı kullanarak, üçüncü taraf perakende satıcısı olarak yapmanız gereken nakliye, müşteri desteği ve diğer zaman alıcı hizmetleri hakkında endişelenmeniz gerekmez.

Amazon Satıcı Merkezi nedir?

Amazon Satıcı Merkezi, online tüccarların kendi eşyalarını doğrudan Amazon'un tüketicilerine pazarlamasına ve satmasına yardımcı olmak amacıyla Amazon tarafından tasarlanan çevrimiçi araçtır. Genel olarak, Amazon Satıcı Merkezi üçüncü partilere yardımcı olmak için kullanılır ve pazar satıcıları, sıralamalarını ve gelirlerini artırır.

Amazon Satıcı Merkezi'ni kullanarak, müşterilerinizden aldığınız karşılama emirleri için iki seçeneğiniz var. Nakliye ve müşteri hizmetlerini kendiniz halledebilir veya bu konuda Amazon'a tamamen güvenebilirsiniz. Bu durumda, Amazon, Fulfilled by Amazon programında ürünlerinizi kaydettirerek bunu çözecektir. Amazon Satıcı Merkezi'ni kullanmanın diğer yaygın bir nedeni, bilinmeyen üçüncü taraf satıcıların ürünlerini perakende etmesini önlemek amacıyla ürünlerinizin mesajlaşmasını kontrol edebilmesidir.

Amazon Satıcı Güçlendirir Merkezi

Bu programa göre, tek bir pazardan kişisel Amazon alışveriş yapan kişilere ayrı birimler satıyorsunuz demektir. Bu nedenle, bu programın toptan pazarlama ile ilgilenmediğini düşünen üçüncü taraf çevrimiçi tüccarlar için mükemmel olduğunu söyleyebiliriz. Tüccarlara çok sayıda kontrol fonksiyonu tanıyan esnek ve kullanıcı dostu bir programdır. Tüm Amazon perakendecileri için açıktır, bu nedenle davetiye ihtiyacınız yoktur. Bu Amazon programını kullanarak seçebileceğiniz iki seçenek vardır:

  •  Bireysel satış planı 

Bu plana göre abonelik için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Bununla birlikte, bir ürün sattığınız her sefer, Amazon için 0,99 ABD doları ödemeniz gerekir..Bu parayla aldığınız işlevlerin sayısını göz önünde bulundurarak, bu fiyat mantıklı görünüyor.

  •  Profesyonel satış planı 

Bu planı kullanırsanız, aylık abonelik için ödeme yapmanız gerekiyor. Aylık 39,99 ABD Doları tutarında bir ürün ücreti gerektirmez.

ASC kullanarak, daha yüksek kenar boşlukları elde edersiniz ve fiyatlandırma kapsamında tam bir kontrol elde edersiniz. Toptancılar yaptığınız gibi herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur, bu nedenle satın alınan her öğe başına daha fazla kazanma ve daha fazlasını yapma.

Amazon Satıcı Merkezi'nin Amazon FBA programı ile bağlantılı olarak görev yapması söz konusudur. Bu, Amazon depo envanterine sahip olmanızı, siparişlerinizi yerine getirmenizi ve kişisel olarak müşteri hizmetleri ve iadelerini üstlenmeyi seçebileceğiniz anlamına gelir.

Bir diğer fayda kısa bir süre içinde (zayıf olana kadar) ödeme alabilmenizdir.

ASC, size analitik ve raporlama aracı olarak hizmet edebilir ve size düzenli olarak ilgili raporlama verilerini sunar. Ayrıca, müşterilerinizle ilgili demografik verilere erişebilir ve sorunları çözmek için onlarla iletişime geçebilirsiniz. Bununla birlikte, bu Amazon programını kullanarak, yalnızca müşteri verilerinizin altında değil, aynı zamanda envanterinizde de kontrolünüz olması gerekir. Başka bir yere izin vermeniz gerekiyorsa Amazon'tan envanterinizi kolayca geri çağırabileceğiniz anlamına gelir.

Amazon Satıcı Dezavantajları Merkezi

Her şeyden önce, bu programın ücretsiz olmadığını ve küçük işletmeler için maliyetli görünebileceğini söylemeye değer. Dahası, hem bireysel hem de mesleki planlar, farklı piyasa nişleri ve kategorileri için değişken olan ek ücret gerektirir.

Bu programın bir diğer olumsuz yanı ise, Amazon ürününün gerçekleştirilmesi katılımcınız varsa, bunları depolamada tutmak için ücret ödemeniz olabilir. Öğeleri çok uzun süre oturan Amazon satıcıları için bir sorun olabilir.

Ancak, aklımdaki en büyük sorun yüksek pazar rekabet gücüne sahip olmaktır. Herkes Amazon üçüncü taraf satıcı olabilir ve her gün miktarları artıyor. Ürünleriniz rekabetçi bir pazar nişini temel alıyorsa, fiyat savaşları için çok zaman harcayacak ve ürünlerinizi azaltacaksınız. Üstelik, Amazon, sattığınız gibi aynı ürünleri de satabilir, üstesinden gelemeyeceğiniz en iyi pazar rakibiniz olur.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport