Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Is organische zoekoptimalisatie nog steeds relevant?

Als u met Google Analytics hebt gewerkt, weet u waarschijnlijk dat er vier belangrijke verkeersbronnen zijn: organisch (zoeken), doorverwijzen, sociaal en betaald. U kunt verkeer ontvangen van sociale-mediakanalen en betaalde advertenties, maar uw rangschikking zal niet hoog zijn als leidende factor voor de relevantie van de website en SEO-vriendelijkheid is een grote stroom organisch verkeer.

organic search optimization

Tegenwoordig leven we in een veranderlijke en gevarieerde wereld waar mensen veel alternatieven vinden voor organische zoekoptimalisatie. We maken gebruik van pay-per-click-advertenties, creëren identiteiten op sociale platforms en promoten onze producten en diensten via sociale-mediakanalen. Website-eigenaren leven niet meer en sterven niet door de plaatsing van hun website in Google, waarbij ze de betekenis van de organische vermelding voor hun ranglijst vergeten. Organisch verkeer speelt echter nog steeds de belangrijkste rol bij het verbeteren van rankings. Volgens de statistische gegevens overtreft organische zoekresultaten andere verkeersgeneratoren, die ongeveer 51% van alle potentiële klanten naar zowel B2B- als B2C-bedrijven brengen.

Heeft u nog steeds organische zoekoptimalisatie nodig?

Het uitvoeren van organische zoekoptimalisatie is de enige optie om zoekverkeer van hoge kwaliteit aan te trekken. Organisch is gewoon het beste voor het leveren van relevant verkeer. Het enige kanaal dat bijna hetzelfde positieve resultaat kan opleveren, zijn betaalde zoekadvertenties. Betaald zoeken vertegenwoordigde echter slechts 10% van het totale totale verkeer. De meeste SEO-goeroes adviseren om te investeren in zowel organisch als betaald zoekverkeer om het grotere rendement op de investering te behalen. In de technologie- en geneesmiddelenindustrie maakt een dergelijke gemengde aanpak bijvoorbeeld meer dan twee derde van de totale omzet uit.

Er is een moderne tendens om via sociale mediakanalen bezoekers aan te trekken. Je kunt wel 40 tot 60 procent van je verkeer ontvangen van Facebook en Instagram, maar je ziet geen verbeteringen in de aanwezigheid van websites. Deze situatie kan worden verklaard door een klein teken van dit soort verkeer naar zoekmachines. Sociaal verkeer kan extra verkeersbron zijn, maar niet de belangrijkste. Bovendien, wanneer u sociale mediakanalen implementeert om siteverkeer te verkrijgen, bent u overgeleverd aan die sociale platforms. Het betekent dat u elke keer moet betalen wanneer een platform voor sociale media besluit zijn regels voor bedrijfsaccounts te wijzigen. U kunt zeggen dat dezelfde situatie kan optreden met de organische zoekoptimalisatie van Google. Ik kan zeggen dat het er van afhangt. Natuurlijk kunnen uw ranglijsten ook dalen als gevolg van een wijziging in het algoritme. In het geval van organische zoekoptimalisatie zal dit echter niet met u gebeuren en zelfs als dit het geval is, krijgt u uw posities binnen een korte periode terug.

organic seo

Organische SEO-tips

Zorg ervoor dat u relevante en nauwkeurige URL's heeft. Optimaliseer uw URL's, waaronder een van de meest verkeer-winnende zoekwoorden in hun structuur.

U moet over een gezonde balans van zoekwoorden beschikken in de inhoud van uw website. Gebruik niet te veel zoekwoorden op één pagina. Het gemiddelde bedrag is drie zoektermen per pagina. Zorg ervoor dat u relevante zoekwoorden opneemt in titels, hoofdzinnen en in de buurt van de bovenkant van de alinea.

Gebruik call-to-action-technieken om meer gebruikers uit zoekresultaten te trekken. Zorg ervoor dat uw website uw bezoekers vraagt om wat acties uit te voeren. Bijvoorbeeld "Nu kopen", "Bestel in één klik" of "Ontvang vandaag een gratis offerte." CTA is een organische manier van promotie die uw klanten één klik dieper in uw site brengt.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport