Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Kun je me helpen begrijpen hoe je Amazon-vermeldingen kunt optimaliseren en een hogere rangorde kunt behalen?

Geen wonder dat het eigenlijk onmogelijk is om Amazon-vermeldingen te optimaliseren door simpelweg een correcte en zelfs volledig aantrekkelijke beschrijving te schrijven. Waarom? Gewoon omdat een specifiek algoritme voor het rangschikken van zoekresultaten op deze drukke online marktplaats veel verschillende factoren in overweging neemt als het gaat om het toekennen van een bepaalde rangordepositie voor elk item dat daar te koop is. Dat is de reden waarom je, om tegenstanders van je niche / productcategorie een stap voor te blijven, je een diepgaand begrip van Amazon SEO buiten je listingbox moet hebben. Maar u hoeft zich geen zorgen te maken - alles is niet zo ingewikkeld als op het eerste gezicht lijkt.

Het punt is dat je Amazon-listings alleen op de juiste manier kunt optimaliseren als je gokt op de juiste ranking-factoren die worden gebruikt door het niet al te geavanceerde A9-algoritme voor zoekrangschikking. In feite vertrouwt A9 hoofdzakelijk op twee soorten determinanten van de rangorde: prestatiefactoren en factoren die van belang zijn.

  • Prestatiefactoren - draaien voornamelijk rond de belangrijkste statistieken zoals Click-through rate (CTR), de snelheid van conversie, evenals uw algemene verkoopvoortgang op schaal. Simpel gezegd, deze factoren laten zien hoe goed u tot nu toe hebt gedaan met uw product en klanttevredenheid.
  • Relevantie Factoren - zijn veel eenvoudiger, omdat deze factoren alleen aangeven hoe goed uw product overeenkomt met de zoekopdrachten die gewoonlijk worden gebruikt door de meeste klanten die producten op Amazon zoeken. Met andere woorden, de belangrijkste factoren die van belang zijn, zijn voornamelijk inzetten op het juiste gebruik van de belangrijkste doelzoekwoorden (en zoektermen met lange staart), evenals hun locatie die u het meest verkiest om uw Amazon-vermeldingen te optimaliseren.

Inpakken

Met al die factoren van prestatie en relevantie bij elkaar opgeteld en meegewogen, hier is de lijst met opsommingspunten voor u om een goed beeld te krijgen van e-commerce optimalisatie en begrijp alle moeren en bouten van het proces. Dus, als u Amazon-vermeldingen wilt optimaliseren, zoals een echte oude verkoper en SEO-expert - alles in één - overweeg dan deze praktische suggesties hieronder vermeld en ondersteund met slechts een paar koude harde cijfers:

  • Het lijkt misschien een beetje, maar de eerste pagina met zoekresultaten krijgt meestal bijna alle kliks van de gebruiker (ongeveer 97%);

  • Wat echt interessant is, is dat ongeveer 70% van de productverzoeken die worden gebruikt door de live shoppers op Amazon long-tail zoekopdrachten zijn;
  • De locatie van trefwoorden wordt door A9 gezien als een zeer sterke rankingfactor, dus zorg ervoor dat u weet wat u doet, namelijk als het gaat om het kiezen van de juiste locatie voor de belangrijkste doelzoekwoorden in uw producttitel, de lijst met opsommingstekens, productbeschrijving zelf en zoektermen van de zoekterminal van de verkoper;
  • Het hebben van een long-tail keyword onderzoekstool en CTR trackersoftware is een bittere noodzaak voor elke succesvolle verkoper die daar verkoopt, in plaats van enige vorm van luxe;
  • Als u uw Amazon-aanbiedingen op de juiste manier vanaf het allereerste begin wilt optimaliseren, concentreert u uw belangrijkste SEO-inspanningen op de volgende elementen die uw CTR aansturen, zoals producttitel, artikelmerk, setprijs, productafbeeldingen, FBA (Prime), voorraadbeschikbaarheid, de juiste productcategorie, label van het bestsellerartikel, verzendkosten, weergave van functie/voordelen en de rest van andere inkoopfactoren.
View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport