Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Waar moet ik prioriteiten stellen tussen webontwerp en zoekmachineoptimalisatie?

De filosofie van Google luidt als volgt: "Je moet nadenken over de goede ervaringen van gebruikers met je site, de welvaart zal volgen." Veel website-eigenaren en specialisten in zoekmachineoptimalisatie nemen deze verklaring echter niet serieus, het creëren van een webpagina ontworpen voornamelijk voor zoekrobots, niet voor gemiddelde gebruikers. Door dit te doen verlagen ze hun ranglijst en verhogen het bouncepercentage.

Tegenwoordig stelt Google dat ontwikkelen voor gebruikerservaring veel waardevoller is dan alleen ontwerpen voor zoekmachineoptimalisatie. De noties van SEO en plezierige gebruikerservaring worden complementair en onderling gerelateerd, en kwaliteitswebsites die ontworpen zijn voor gebruikers in plaats van voor zoekmachines leiden tot verbetering van de website-SEO en hogere ranglijsten. Ervaren webontwerpers houden rekening met beide aspecten SEO en UX om een ​​website efficiënt te maken voor zowel zoekmachines als gebruikers. In dit artikel zal ik een aantal UX-benodigdheden opsommen die van invloed kunnen zijn op het rangschikken van websites en het verbeteren van uw website-SEO.

Belangrijkste kenmerken van webontwerp en zoekmachineoptimalisatie

  • Ontwerp met respons op mobiele apparaten

In de 2015 Google maakte een ranglijst-update, waarbij mobiele-vriendelijkheid van websites als de essentiële ranking-factor werd aangemerkt. Volgens deze update moeten alle sites leesbaar en functioneel zijn op alle mobiele apparaten en tablets. Dus als je tegenwoordig op de eerste Google-pagina wilt rangschikken, moet je natuurlijk je site ontwerpen, niet alleen voor desktops, maar ook voor mobiele schermen.

Er zijn drie favoriete manieren om te ontwerpen voor mobiele apparaten: responsief ontwerp op de website, dynamische weergave en afzonderlijke URL's. Het responsieve ontwerp is echter de beste manier om website-SEO te verbeteren. Met het responsieve ontwerp geeft u uw potentiële klanten de mogelijkheid om dezelfde versie van uw site op hun mobiele apparaten te gebruiken. Andere manieren om de mobiele-vriendelijkheid van websites te verbeteren, zijn minder nuttig, omdat ze de mobiele-websiteversie scheiden van de hoofdversie van de desktop en de mobiele versie voor zichzelf rangschikken. Zoekmachineoptimalisatie en perfecte gebruikerservaring zijn een combinatie van mobiele sites..Zorg dat uw mobiele versieontwerp gebruikers in staat stelt gemakkelijk door uw site te navigeren. Dus om hun mobiele ervaring met uw site te verbeteren, laat u een spatie tussen de knoppen en vermijdt u het gebruik van te grote of te kleine elementen en pop-ups.

  • Oneindige scroll moet verstandig worden gebruikt

U kunt de ervaring van uw websitebezoekers verbeteren door oneindige scrolls te implementeren waarin meer inhoud wordt geladen als de gebruiker scrolt naar de onderkant van de webpagina. In dit geval kunnen Google-bots echter het gedrag van gebruikers niet imiteren en blijft de inhoud die zichtbaar is voor gebruikers niet weergegeven door zoekrobots. Als u denkt dat uw site een dergelijke ontwerpfunctie nodig heeft als een oneindige scroll, maakt u een gepagineerde reeks naast vele scrolls. Het zal u helpen om de gebruikerservaring te verbeteren door ze gemakkelijk te laten vinden wat ze nodig hebben.

search engine optimization

  • Vermijd het gebruik van click-to-expand

Click-to-expand of content met tabbladen maken ook zin als het gaat om een ​​combinatie van zoekmachine optimalisatie en gebruikerservaring. De meeste ontwerpers hebben de neiging om actieve tabbladen te gebruiken waar gebruikers op kunnen klikken voor meer inhoud. Deze techniek wordt veel gebruikt op blogs en e-commercesites die door informatie worden overladen. Evenals bij oneindig scrollen, kan een click-to-expand ontwerpelement niet worden bevestigd door Google. Er is een overtuiging dat Google-bots dit soort verborgen inhoud niet kunnen ontleden. U kunt het klik-om-uit te breiden element dus implementeren als u de oefening spaarzaam gebruikt. Click-to-expand-content kan bijdragen aan uw minimalistische webdesign, maar een beroep op de gebruikerservaring kan in dit geval schadelijk zijn voor uw siteclassificatie.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2020, Semalt.com. All rights reserved

Skype

TimchenkoAndrew

WhatsApp

+16468937756

Telegram

Semaltsupport