Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Wat zijn de fijne kneepjes van app SEO-promotie?

De meeste mensen denken dat ontwikkelaars van mobiele apps miljardairs zijn. Dit geloof is echter verre van realiteit. Het is hard werken om zelf een mobiele app te maken. Het is echter nog moeilijker om het effectief te verkopen.

Ten eerste doen webontwikkelaars dat meestal nadat de lancering van de mobiele app is toegevoegd aan de Google Store. De vraag is echter wat er moet gebeuren in de volgende fase? Volgens de statistische gegevens zijn er momenteel meer dan 2 miljoen applicaties beschikbaar op Google Play. Het is een uitdaging om zichtbaar te worden bij het grote aantal directe concurrenten. Om uw mobiele applicatie op Google te promoten, moet u de set met methoden volgen die App Store-optimalisatie wordt genoemd. Deze tool is ontworpen om startups te helpen hun eerste geld te verdienen en hen aan te moedigen zich te blijven ontwikkelen.

seo promotion

In dit artikel zullen we het hebben over strategieën voor optimalisatie van app-winkels en hun onderlinge relatie met SEO-promotie. Bovendien zullen we enkele essentiële tips bespreken die uw mobiele app voorspoedig kunnen maken.

Optimalisatie van app-winkels vs. zoekmachine-optimalisatie

SEO of zoekmachineoptimalisatie is een organische manier van website-promotie die is ontworpen om de zichtbaarheid van online merken te verbeteren door het vergroten van de website-ranglijst van de SERP.

ASO of app store-optimalisatie is een proces van optimalisatie van mobiele apps door hun posities in winkelclassificatie te verhogen op basis van zoekopdrachten van gebruikers. Deze app is ontworpen om het aantal organische installaties na een app-paginaweergave te vergroten.

Het proces van de promotie van mobiele apps SEO

App store-optimalisatie kan zowel gratis als betaald zijn. De belangrijkste uitgaven op dit gebied hebben betrekking op verschillende volgservices en software voor grafische materialen. Bovendien kunt u gespecialiseerde services van SEO-bureaus implementeren. In dit geval zal de SEOinging van uw mobiele app vergelijkbaar zijn met pay-per-click advertising. Het is echter vermeldenswaard dat deze methode van promotie kosteneffectiever is, omdat optimalisatie van uw app-pagina organisch zoekverkeer zou opleveren, zelfs als u besluit uw ASO-activiteiten te stoppen.

Het aantal app-installaties hangt af van de intensiteit van de inspanningen op andere verkeerskanalen. De enige manier om een juiste waarde voor de groei van de wisselkoers te krijgen, is door een test uit te voeren. Eerlijk gezegd is het vrij ingewikkeld om van tevoren te zeggen hoeveel organische installaties u zult krijgen na essentiële ASO-activiteiten. Volgens de Google-statistieken wordt het percentage organische en betaalde installaties echter geschat op 70% tot 30%. Dus je hebt voldoende kansen om in deze 70% te komen. U kunt de conversieratio van uw app op verschillende manieren beïnvloeden. Allereerst door de meest relevante zoekwoorden voor uw app te selecteren en deze correct te gebruiken via de inhoud van uw app-beschrijving. Ten tweede moet u uw grafische app-elementen rangschikken omdat deze uw app-conversie rechtstreeks beïnvloeden. Dit betekent dat uw organische installatiegroei afhankelijk kan zijn van uw app-positie in de zoekresultaten van Google Store en de concurrentiepositie van uw zoektermen.

website seo promotion

Tips om een SEO-promotie voor uw mobiele app uit te voeren

  • Ken uw app op de hoofdpagina van de winkel of in de catalogus met categorieën;
  • Gebruik de bestemmingspagina van uw app als de primaire advertentiebron door een duidelijke en boeiende presentatie van uw app te maken;
  • Om uw app-bewustzijn te verbeteren, kunt u een blog maken voor het publiceren van alle relevante en aantrekkelijke informatie over uw online product;
  • Maak een social media-account dat is toegewijd aan uw mobiele app en deel alle waardevolle informatie daarover met uw volgers.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport