Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Hoeveel backlinks heb je nodig om de zichtbaarheid van je site te verbeteren?

Vanuit het oogpunt van optimalisatie, dient het genereren van koppelingen om hyperlinks op te bouwen van andere webbronnen naar uw eigen door middel van verschillende manieren om links te bouwen, zoals blogposting, commentaarbacklinks, persberichten en etc. Al deze activiteiten dienen om uw merk te geven geloofwaardigheid en verhoog de reputatie van uw domein binnen uw branche. Zoekmachines beschouwen links die naar uw site verwijzen als de digitale stemmen en het grotere aantal stemmen dat u heeft, hoe hoger uw site op een SERP zal staan.

In werkelijkheid zijn echter niet alle stemmen gelijk. Er zijn veel spamtechnieken die zoekmachines voor de gek houden en een hogere rang krijgen met content van nog steeds lage kwaliteit. De tijden, waarop u eenvoudig een groot aantal inkomende links van lage kwaliteit rond uw domein kunt bouwen, zijn echter verdwenen. Tegenwoordig strijden Google en andere grote zoekmachines actief tegen frauduleuze linkbuilding-activiteiten zoals link farming, gesponnen artikelen en spam-blog-reacties. Onlangs heeft Google het nieuwe ranking-algoritme opgesteld, volgens welke alle backlinks van lage kwaliteit moeten worden verwijderd. Anders kan een internetbron deïndexeren door Google, of sancties krijgen die leiden tot een lagere rangorde. Dat is de reden waarom tegenwoordig een kwaliteit van inkomende links hoger gewaardeerd wordt dan hun kwantiteit. Het betekent dat u een autoriteit en relevantie van de bron moet controleren die een link naar u heeft geplaatst.


Als het gaat om de PageRank voor uw webbron, wordt dit bepaald door de rangorde van links die naar uw site gaan. Het betekent dat als u wordt gelinkt door webpagina's met een lage PR, uw eigen PageRank niet zou groeien.

Dat is de reden waarom één kwalitatieve backlink van relevante hoge PR-website hoger zal zijn dan duizenden van lage kwaliteit. Low-ranking links gebruikt door onprofessionele SEO-providers, overgenomen door frauduleuze linkbuilding-activiteiten, hebben niet alleen een negatieve invloed op uw website-SEO, maar verwoesten ook uw bedrijfsimago en reputatie.

Waardevolle backlinks van de nichegerelateerde websites met een hoge PageRank maken uw bedrijf welvarender en helpen zoekmachines om te ontcijferen waar uw site over gaat.

Hoeveel backlinks moet je hoog scoren in Google?

Het heeft geen zin deze vraag aan de orde te stellen, aangezien het antwoord daarop afhankelijk is van uw bedrijfstak en merkleeftijd. Het ene domein heeft slechts enkele backlinks van hoge kwaliteit nodig om hoog op de pagina met zoekresultaten te staan, terwijl het andere domein talloze inkomende links nodig heeft om zijn autoriteit te vergroten en de reputatie te verbeteren. Natuurlijk zijn er veel andere positiesignalen die bijdragen aan de positie van een website in de zoekresultaten.

Wat zijn de beste backlinks?

Het beste type backlinks zijn organische externe links. Ze komen naar uw site zonder uw vraag en krijgen wanneer u niet verwacht. Deze koppelingen zijn verkregen van relevante en populaire blogs of websites die uw inhoud zeer evalueren en besluiten deze met hun lezers te delen. In de regel worden dit soort backlinks verkregen van relevante webbronnen en brengt veel verkeer naar een gekoppelde site.

Het is echter moeilijk om organische links te verkrijgen van vertrouwde websites in uw nichemarkt. Uw webbron moet veel waarde hebben voor gebruikers en heeft een hoge reputatie om een kans te krijgen om inkomende links van marktleiders te krijgen.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - %s, Semalt.com. All rights reserved