Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: Heritrix ve Python'u Kullanarak Web Sitelerinden Verileri Ayıklama

Web sürtünme, aynı zamanda web veri çıkarma olarak da adlandırılır; web sitelerinden yarı yapılandırılmış veriler ve Microsoft Excel veya CouchDB'de saklanması. Son zamanlarda, web veri özümlemenin etik yönüyle ilgili birçok soru gündeme getirildi.

Web sitesi sahipleri e-ticaret sitelerini, kaza şartlarını ve politikalarını içeren bir dosya olan robots.txt'yi kullanarak korur. Sağ web kazıma aletini kullanmak, web sitesi sahipleri ile iyi ilişkiler kurmanızı sağlar. Bununla birlikte, binlerce istek içeren kontrolsüz pusuya yatan web sitesi sunucuları sunucuların aşırı yüklenmesine ve dolayısıyla bunları çarpmasına neden olabilir.

Heritrix ile arşivleme dosyaları

Heritrix, web arşivleme amaçları için geliştirilmiş yüksek kaliteli bir web tarayıcısıdır. Heritrix,  web kazıyıcılarına  dosya ve verileri web'den indirip arşivleme olanağı tanır. Arşivlenen metin daha sonra web kazıma amaçları için kullanılabilir.

Web sitesi sunucularına sayısız istekte bulunmak, e-ticaret web sitesi sahipleri için çok sorun yaratmaktadır. Bazı web kazıyıcılar, robots.txt dosyasını görmezden gelme eğilimindedir ve sitenin kısıtlı kısımlarını sıyırmaya devam etmektedir. Bu, yasal bir işleme yönlendiren bir senaryo olan web sitesi şartlarını ve politikalarını ihlal eder.

Python kullanarak bir web sitesinden veri nasıl çıkarılır?

Python, dinamik, nesne yönelimli bir programlama dili olup, web üzerinden faydalı bilgiler edinmek için kullanılır. Python ve Java, fonksiyonel programlama dilleri için standart bir faktör olan uzun listelenmiş bir öğretim yerine yüksek kaliteli kod modülleri kullanıyorlar. Web kazımasında Python, Python yol dosyasında belirtilen kod modülünü belirtir.

Python, Güzel Çorba gibi kütüphanelerle etkili sonuçlar sağlamak için çalışır. Yeni başlayanlar için, Güzel Çorba hem HTML hem de XML belgelerini ayrıştırmak için kullanılan bir Python kitaplığıdır. Python programlama dili, Mac OS ve Windows ile uyumludur.

Son zamanlarda, webmasterlar, içeriği yerel bir dosyaya indirmek ve kaydetmek için Heritrix tarayıcısını kullanmayı ve daha sonra içeriği kazıymak için Python'u kullanmasını öneriyor. Önerilerinin temel amacı, bir web sunucusuna milyonlarca istekte bulunma eylemini caydırmak ve bir web sitesi performansını tehlikeye atmaktır.

Web sıyırma projeleri için Scrapy ve Python kombinasyonu önerilir. Scrapy, sitelerden yararlı verileri taramak ve çıkarmak için kullanılan Python yazılı bir web tarama ve web kazıma çerçevesidir. İnternet kazıma cezalarını önlemek için, bir web sitesinin robots.txt dosyasında kazıma olup olmadığını doğrulamak için kontrol edin.

Alice
Great article! I found it very informative and helpful.
Max Bell
Thank you, Alice! I'm glad you found the article helpful. Let me know if you have any questions.
Bob
I've been using Heritrix and Python for web scraping for a while now. It's a powerful combination!
Max Bell
Bob, that's great to hear that you're already using Heritrix and Python. Have you encountered any challenges?
Charlie
Thank you for sharing this article. I've been looking for ways to extract data from websites efficiently.
Max Bell
You're welcome, Charlie! I'm happy to hear that you're interested in data extraction. Let me know if you need any further guidance.
Dave
Semalt always provides great insights and tools. Thanks for this article!
Max Bell
Thank you, Dave! Semalt aims to provide valuable insights and tools to the web scraping community. Let me know if there's anything specific you'd like to learn more about.
Charlie
Thank you, Max Bell and Charlie! I appreciate your help and support in my web scraping journey.
Bob
Thanks for the additional suggestions, Max Bell. I'll definitely explore using Puppeteer as well.
Jack
I agree with you, Bob. Heritrix and Python make a powerful duo. I've been able to extract data efficiently using this combination.
Max Bell
You're welcome, Bob! Both Selenium and Puppeteer are excellent choices for handling dynamic web pages with JavaScript-rendered content. Happy scraping!
Nathan
I've been hesitating to start web scraping, but after reading this article, I'm motivated to give it a try. Thank you!
Max Bell
You're welcome, Melanie! I'm thrilled that the article arrived just when you needed it. If you have any specific questions about your web scraping project, feel free to ask.
Oliver
Semalt consistently delivers valuable content. This article is no exception. Thank you for sharing!
Alice
Thank you, Max Bell! I appreciate your offer to assist further. So far, I'm doing well with the concepts explained in the article.
Charlie
Sure, Max Bell! I'll make sure to reach out if I need any guidance. Thanks once again!
Dave
Thanks, Max Bell! I'm particularly interested in best practices for handling data integrity and ensuring the accuracy of extracted data.
Bob
Thanks for the suggestions, Max Bell. I'll explore using Puppeteer in my projects.
Bob
Thanks, Max Bell! I'll explore both Selenium and Puppeteer to handle dynamic web pages effectively. Your guidance is much appreciated.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport