Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login ou cadastro
Q&A
Question Center →

Semalt: İçerik Kazıma Nedir? Net Üzerinde Kazınmış Web İçeriği Türleri © InfoSUM.net Tüm hakları saklıdır.

İçerik kazıma, web sitesi içeriğinin elle veya bir takım araçlarla kopyalanmasıdır. Çoğu web yöneticisi ve blog yazarı içeriğini telif hakkı yasaları kapsamında korur ve çalınan bilgileri özgün olarak göndermek ciddi bir suçtur!

Ne yazık ki, web içeriği çoğunlukla endüstriyel casusluk, intihal ve bilgi hırsızlığı gibi şüpheli ve yasadışı amaçlar için kazınıyor. Bununla birlikte, içerik kazımanın meşru ve otantik amaçları, veri girişi, içerik yönetimi, veri taşıma, rekabetçi istihbarat, itibar yönetimi veya işletme analitiği.

İnternette kazınen dört farklı içerik türü:

Bazı webmasterlar ve blogcular, saygın web sitelerinden ve bloglardan gelen içeriği, sitelerindeki sayfaların hacmini artırmanın arama için iyi olduğunu düşünüyorlar motor sıralamaları. Ve aslında, herhangi bir içerik kazıma eğilimli, ancak kazınmış dört ana tür içerik aşağıda belirtilmiştir. 

1. Dijital yayıncılar ve dizinler:

Dijital yayıncılar ve çevrimiçi dizinler genellikle bu platformlardan içerik kazmaya çalışan programcılar ve geliştiriciler tarafından hedef alınmaktadır. özel blogları. Yell.com öyle bir örnektir. Bu çok uluslu internet servis sağlayıcı ve çevrimiçi dizin son aylarda muazzam bir başarı elde etti. Bu sitedeki birçok içerik kazındı ve spam gönderen  daima sayfalarının çoğunu silmenin yollarını arıyor. Benzer şekilde, Manta, 20 milyondan fazla markanın pazarlama amacıyla kendilerini tescil ettikleri ünlü web sitesidir. Maalesef içeriğinin çoğu kazındı ve bu amaçla çok sayıda bot kullanılıyor.

2. Gayrimenkul:

Birkaç yıl önce, emlak acentelerine içerik kazıyıcı saldırıya uğradı ve onarım maliyeti 10 milyon doları aştı.

3. Seyahat:

Neredeyse tüm seyahat portallarının içeriği hurdaya çıkmış gibi görünüyor. Bu şirketler sadece dünyanın en iyi varış yerleri hakkında bilgi vermekle kalmıyor, aynı zamanda müşterilerine seyahat hizmetleri de sunuyor. Seyahat siteleri, içerik kazıyıcıların kolay hedefidir. Risk altındaki önde gelen çevrimiçi ajansların bazıları Kayık, TripAdvisor, Priceline, Trivago, Expedia ve Hipunkunk'tir. Onlar, milyarlarca dolarlık meta arama işyerleri kurdu ve içeriği sık sık küçük boyutlu web sitelerinde ve bloglarda kazınıp tekrar kullanılmaktadır.

4. E-ticaret:

E-ticaret sitesinin içeriğinin kolayca kazınamayacağı doğru, ancak eBay ve Amazon gibi web siteleri hala fiyatlandırma ve üretim açıklamaları için kazınmış durumda.

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport