Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login ou cadastro
Q&A
Question Center →

Amazon'daki mevcut ürün listemizi nasıl iyileştirebilirim?

Amazon, milyonlarca satıcıya yüksek ve istikrarlı bir gelir sağlayan en zengin perakende platformudur. Uygulamada da gösterildiği gibi, ister evde kalmış bir anneniz olsun ister başarılı girişimci olsun, herkes bu önemli pazarda servetini artırabilir. İş geliştirme konusunda iyiyseniz ve temel Amazon optimizasyon standartlarını ve gereksinimlerini anıyorsanız, Amazon'taki ilk milyonunuzu yükseltebilirsiniz.

Ancak, rekabet piyasaya girdiğinde, Amazon tüccarları kazanacakları takdirde en iyi kartlarını masaya getirmelidirler. Kalabalığın öne çıkması için rakiplerinizden bir adım önde olmanız gerekir.

Bu yazıda yalnızca Amazon A9 algoritmasının nasıl çalıştığını açıklamakla kalmayacağım, aynı zamanda ürün listelemenizi optimize etmek ve Amazon'da ezmek için kullanabileceğiniz bazı spesifik ve kanıtlanmış yöntemleri paylaşacağım.

Önce, optimizasyon kampanyanızı nasıl inşa etmeniz gerektiğini anlamanıza izin veren Amazon sıralama sistemi hakkında bazı sözler söyleyelim.

Amazon A9 sıralama algoritması hakkında ne bilmelisiniz?

Amazon, tüccarların ürünleriyle alakalı tüm verileri doldurmasını sağlayan çok kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir. Ürün açıklaması bilgilerini güncelleyebilir ve her türlü video içeriğini Amazon sistemine yükleyebilirler. Ürün listelemenize ne ekleyeceğinizi bildikten sonra, değişiklikleri uygulamayı çok kolaylaştırır.

Bununla birlikte, Amazon sürekli değişiklikleri ve öngörülemeyen güncellemeleri ile ayırt edilir; bu nedenle pek çok satıcı buna hazır değildir ve paralarını kaybetmiş gibi görünür.

Bu nedenle bu rehber yalnızca araştırmalarım ve Amazon'un resmi bildirimlerine dayanan güncel bilgiler içermektedir.

Amazon sıralama sistemi hakkında söylemem gereken birincil şey, Amazon'un yalnızca gelir maksimizasyonu ile ilgilenmesidir. Bu nedenle, birincil aksan, satıcılar değil satıcılar tarafından yapılmaktadır. Müşterilere en doğru arama sonuçlarını sunmak ve bir platformda bir şeyler satın almalarını sağlamak için her şeyi yapar. Satışlar satışlar üretir. Dolayısıyla, hala haklı fırsatların yoksa Amazon TOP sıralamasında hiç şansın yok.

Son zamanlarda, listeleme pozisyonlarını yükseltmek için eşyalarını satın aldıklarında bir sürü satıcı hikayesi duydum. Ve herhangi bir ironi olmaksızın, işe yaradığını söyleyebilirim. Her anlaşma için büyük bir ücret ödemek ve stok ve fiyat politikası üzerinde tam kontrole sahip olamayacağınız Amazon satış programlarında bir katılımcı olmaktan daha basit ve ucuzdur.

Ürün listelemenizi geliştirmeye veya optimize etmeye başladıktan sonra, Amazon'un sadece alıcılarla ilgilendiğini ve bu alıcılara bir şeyler sattığını unutmayın. İyi bir kullanıcı alışveriş deneyimi ile ilgi alanlarınız arasında, Amazon'unuzda eşyalarınızın satılmasına yardımcı olacak bir karar verirken dengelenmelisiniz. Ve lütfen Amazon'daki Google optimizasyonu hakkındaki bilginizi aktarmaya çalışmayın. İki tamamen farklı platformlar var. Birincisi bilgi araştırmacılarına odaklanırken, ikincisi yalnızca ürünleri satın alıp satmaya dayanıyor. Amazon'a gelen kullanıcılar sadece bu satış platformunu sadece ürün araştırması için yönlendiriyorlar. Buraya zaten bir satın alma niyetiyle geliyorlar. Dolayısıyla, alışveriş görevlilerine daha sık dönüştürecek bir satıcı olarak tek göreviniz.

Bir sonraki paragrafta, dönüşüm ve ürün sıralamanızı yükseltmek için ürün listeleme optimizasyonunun nasıl yürüdüğünü anlatacağım.

Amazon ürün listenizi nasıl geliştirebilirim?

Her şeyden önce, Amazon arama sonuçları sayfasında girişinizi görünür hale getirmek için mümkün olduğunca çok sayıda alakalı arama terimi oluşturduğunuzdan emin olmanız gerekir.

Genel olarak konuşmak gerekirse, optimizasyon yapmanız gereken üç temel husus vardır:

  • Görünürlük
  • Uygunluk
  • Dönüşümler.

Müşteriler, ürünlerinizi satın alabilmeniz için girişinizi kolayca bulmalıdır. Arama, alışveriş alanlarının Amazon platformunda yerlerini bulmak için birincil yoludur. Müşteriler belirli sorgularla arama yaptıklarında, sorgularını, bir ürün için sağladığınız bilgilere (başlık, mermi, açıklama) karşı eşleşen anahtar kelimelerle eşleştirmek için mümkün olan her şeyi yapmanız gerekir.

Fiyatlandırma politikası, listelemenin alaka düzeyi, seçimi ve kullanılabilirliği gibi sıralama faktörleri, ürününüzün görünürlüğünü artırabilir ve satışlarınızı artırabilir. Tüm bu faktörler artı iyi optimize edilmiş liste size yüksek ve istikrarlı bir kazanç sağlayacaktır. Yani, Amazon listeleme optimizasyonuna yakından bir göz atalım.

  •  Başlık 

Bir başlık, Amazon listenizdeki en değerli gayrimenkul. Başka bir deyişle, işinizin bir kartvizit görevi görür. Bununla birlikte, Amazon'un başlık optimizasyon yönergelerinin tanınmış Google gereksinimleri gibi görünmediğinin farkında olmalısınız. Amazon başlıkları genişletilmiş, açıklayıcı ve anahtar kelime doldurulmuş. Ünvanınız, Amazon'daki ürün performansınız üzerinde olumlu ve olumsuz etkilere sahip olabilir. Ünvanınız kısa, ilgisiz ve optimize edilmemişse, ürünleriniz yüksek kaliteli olsalar bile Amazon arama sonuçları sayfasında yüksek sıralamaya girmeyeceksiniz.

Amazon başlık optimizasyon gerekliliklerine göre, başlığınızda şu öğeler bulunmalıdır: marka, ürün gamı, ürün türü, malzeme, renk, boyut, miktar ve diğer gerekli özellikler.

Senin görevin, potansiyel müşterilerinizin ürün listenizi bulmasına yardımcı olacak ilgili arama terimleriyle birlikte, tüm bu unsurları başlığınıza dahil etmektir. Amazon sıralama algoritması, kiremitte daha önce görünen arama terimlerini daha iyi ayrıştırır. Bu nedenle, en hedefli arama terimlerinin bir listesini yapmak ve başlıktaki her karakter kesme noktasından önce yerleştirmek mantıklıdır. Hak talebinizin doğal olarak okunduğundan ve hedeflenen arama terimleriyle birlikte ürünün tüm temel özelliklerini içerdiğinden emin olmanız gerekir.

Bullets, işinizle alakalılığı artırabileceğiniz ve yükseltebileceğiniz başka bir Amazon listeleme bölümüydü. Bullet Points

 ürün rütbenizi. Sadece ürününüzün özelliklerini değil aynı zamanda ürünün yararlarını sunmak için mükemmel bir fırsattır. Ayrıca, mermi puanlarınızda kullanılan tüm kelimeler, Amazon sıralama sistemi tarafından endekslenecektir. Bu nedenle, mermilerinize alakalı arama terimlerinin maksimum sayısını eklediğinizden emin olmanız gerekir. Ayrıca, alışveriş yapan kişiler arama çubuğunu kullandıklarında öğelerinizi tanımlamanıza yardımcı olur.

En yaygın olarak müşterilerin araştırdığı ilk üç mermi üzerinde bir vurgu yapın. Bir ürün garantiniz varsa, bu bilgileri Amazon girişinizdeki son mermide yerleştirdiğinizden emin olun.

Amazon size zorlayıcı bir hikayeyi anlatabileceğiniz bir içerik bölümü daha ekliyor:

  •  Ürün açıklaması 

ürününüz hakkında bilgi verin ve kalan tüm arama terimlerini ekleyin. Burada müşterilerinize markanız hakkında bilgi verebilir ve sattığınız ürünlerle hayatlarının nasıl daha iyi hale geldiğini onlara açıklayabilirsiniz. Güçlü bir harekete geçirici mesaj içeren, iyi hazırlanmış bir içerik parçası kuşkusuz dönüşümleri etkileyecektir.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport