Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login o registrazione
Q&A
Question Center →

Wat is de correlatie tussen Amazon-ranglijsten en verkopen?

Amazon heeft verschillende benaderingen om producten te rangschikken. Amazon Bestseller Rank lijkt echter de leidende. Deze rang is nog steeds een mysterie voor veel verkopers.

In deze korte bijdrage bespreken we de betekenis van de Amazon-verkooprang en hoe deze correct moet worden berekend. Bovendien zullen we bekijken hoe de rangorde van Amazon-verkopen kan worden geïmplementeerd als een indicator van de prestaties. Deze post helpt je te begrijpen welke items goed worden verkocht op Amazon en welke producten mogelijk je belangrijkste concurrenten zijn.

Voordat we verder gaan met de bespreking van het systeem voor het rangschikken en verkopen van Amazon, zou ik willen vermelden dat Amazon niet expliciet vermeldt hoe de Bestseller Rank werkt en hoe we dit moeten doen als de verkopers het berekenen.

Wat is Amazon Bestseller-rang?

Als u naar beneden scrolt op de Amazon-productdetailspagina, ziet u de Amazon Bestseller-ranglijst. Deze waarde wordt elk uur berekend en is gekoppeld aan het aantal recente verkopen van het betreffende product.

Over het algemeen laat het zien hoe goed een product verkoopt ten opzichte van andere items binnen een bepaalde marktniche. Een ding dat de eerste (hoogste) bestsellersrang heeft, wordt beschouwd als het best gekochte product in een categorie. Het is de moeite waard om te vermelden dat de rangorde van één product in verschillende Amazon-winkels verschillend kan zijn, omdat elke winkel een andere markt vertegenwoordigt. Een item kan echter een Amazon-verkooprang hebben in meer dan één subcategorie. Op die manier kan het in een algemene categorie een lagere rang hebben dan in een subcategorie met meer beperkingen.

Het betekent dat Amazon met behulp van dit classificatiesysteem de verkopers de gegevens verschaft over hoeveel andere producten beter verkopen dan hun eigen producten.

Veelvoorkomende misverstanden jegens Amazon Bestseller-ranglijst

Allereerst is het de moeite waard om op te merken dat het een veel voorkomende misvatting is dat de verkooprang van Amazon is gebaseerd op beoordelingen en beoordelingen. Het is alleen gebaseerd op verkopen, zowel recente als historische. Deze rangschikking biedt echter geen algemeen verkoopvolume. Het is afhankelijk van hoe een bepaald artikel zeer recent is verkocht in vergelijking met zijn concurrenten binnen een niche van de markt.

Hoe Amazon Bestseller rang te berekenen?

Amazon onthult geen geheim hoe de Amazon Bestseller-rang wordt berekend. Wat duidelijk is, is dat het volume van de verkopen alleen in aanmerking wordt genomen zonder andere cijfers zoals het aantal klikken, beoordelingen, enz.

Bovendien is het niet duidelijk dat er een periode in rekening wordt gebracht account door Amazon crawlers om de Amazon Bestseller rang te berekenen. Sommige vertegenwoordigers van Amazon beweren dat het 12 uur is, terwijl andere experts het over 24 uur hebben. In elk geval staat er dat je voorrang op een dag verloren kan gaan. Sommige recentelijk gemaakte onderzoekers laten echter zien dat de verkooppositie van Amazon systematisch daalt in de loop van enkele weken of zelfs maanden. Met andere woorden, verkoopgeschiedenis is erg belangrijk voor de ranglijst van Amazon Bestsellers.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport