Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login o registrazione
Q&A
Question Center →

Amazon ürün kimliği numarası nedir?

Bir Amazon satıcısı olarak, Amazon'daki her ürünün kimlik numarasının bulunduğunun farkında olmalısınız. Yeni ürün sayfaları ve listeleri oluşturmak için ürün tanımlayıcıları kullanılabilir. Amazon'daki pek çok kategoride belirli UPC'ler bulunur. Global olarak var olan Amazon UPC'lerin yasal üreticisi yalnızca GS1 (Global Standard 1) 'dir. Bu şirket tedarik zinciri barkodlaması için küresel standartlar sunmaktadır. Global Standard 1, Global Trade Item Number ile Amazon'daki her maddeyi yayınlar.

GS1 gereksinimlerini takip etmek için, perakende satış yapmak istediğiniz ürünlerin türünü, ürün verilerinizin kalitesini ve o ürün kategorisinde satışa yönelik spesifik gereklilikleri hesaba katmanız gerekir.

Bu makalede, Amazon global ticaret platformunda ürününüzün tanıtımı için GTIN'lerin ve UPC'lerin rolünü açıklayacağız.

Bununla birlikte, ilerlemeden önce, Amazon'un pazarlarındaki çeşitli ASIN'lere atanan UPC kodlarını GS1 veritabanına karşı çapraz bağlamaya başlayacağını belirtmeliyim. Bu, orijinal UPC kodları içermeyen herhangi bir satıcının Amazon arama sonuçlarından kaldırılabileceği anlamına gelebilir.

Amazon UPC kodları: onlar nedir ve neden onlara ihtiyacımız var?

UPC kodu, her bir ticaret kalemine benzersiz şekilde atanan bir barkod sembolüdür. ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve diğer İngilizce konuşulan ülkelerde yaygın olarak kullanılmaktadır. UPC şirket ön ekini, madde referansını ve kontrol basamağını gösteren 12 rakamdan oluşur. Benzersiz olarak tanımlanan marka sahiplerine GS1 tarafından atanmış ilk rakam numaraları UPC simgeleriyle ürünleri işaretlemek zorundadır.

Sonraki beş basamak, öğe referansını göstermek için kullanılır. Belirli bir öğeye referans vermek için marka sahibi tarafından atanırlar.

Ve son basamağa kontrol basamağı denir. Daha önceki basamaklardan bir MOD kontrol basamağı hesaplamasına dayanan hesaplanmış bir rakamdır.

UPC kodları UPC-A ve UPC-E olmak üzere iki tür olabilir. Fark, UPC-E kodunun daha kısa olması ve sıfırların bastırılmış olmasıdır. Bu, 0'ları yalnızca ilgili GTIN içinde barkod içerisinde görmüyorsunuz demektir.

ASIN Nedir (Amazon Standart Kimlik Numarası)?

Amazon Standart Kimlik Numaraları Amazon öğeleri tanımlamak için kullanılır. Bunlar, 10 harf ve rakamdan oluşan benzersiz bloklardan oluşur. Gerekli ürünün ASIN kodu, Amazon ürün bilgileri sayfasında bulabilirsiniz. Amazon'un ISBN barkodunu kullandığı kitaplar için unutulmamalıdır. Standart kimlik numarası, ISBN gibi kitaplar için de aynıdır. Bununla birlikte, diğer tüm öğeler için öğe Amazon kataloğuna yüklendiğinde yeni standart sayı oluşturulur.

Ürünün ASIN kodu, renk, boyut gibi diğer ürün ayrıntıları arasında ürün ayrıntıları sayfasına yerleştirilir. Bu kod, Amazon'un katalogundaki ürünleri aramak için kullanılabilir. Amazon arama kutusuna belirli bir ASIN veya ISBN kodu girerek, bu kodla (bir ürünün katalogda listelenmesi şartıyla) gerekli arama sonuçları alacaksınız.

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport