Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login o registrazione
Q&A
Question Center →

Wat is het ID-nummer van het Amazon-product?

Als een Amazon-verkoper moet u zich ervan bewust zijn dat elk product op Amazon zijn ID-nummer heeft. Product-ID's kunnen worden gebruikt om nieuwe productpagina's en aanbiedingen te maken. Veel categorieën op Amazon hebben hun specifieke UPC's. De enige legitieme producent van Amazon UPC's die wereldwijd bestaat, is GS1 (Global Standard 1). Dit bedrijf biedt wereldwijde normen voor barcodes in de toeleveringsketen. Wereldstandaard 1 geeft elk item op Amazon uit met artikelnummer.

Om aan de GS1-vereisten te voldoen, moet u rekening houden met het type producten dat u wilt verkopen, de kwaliteit van uw productgegevens en de specifieke vereisten voor verkopen in die productcategorie.

In dit artikel zullen we de rol van GTIN's en UPC's voor de promotie van uw product op het wereldwijde Amazon-handelsplatform toelichten.

Voordat we verder gaan, moet ik echter opmerken dat Amazon de UPC-codes die aan verschillende ASIN's zijn toegewezen op hun marktplaats gaat vergelijken met de GS1-database. Het kan betekenen dat elke verkoper zonder authentieke UPC-codes kan worden verwijderd uit Amazon-zoekresultaten.

UPC-codes van Amazon: wat zijn ze en waarom hebben we ze nodig?

De UPC-code is een streepjescodesymbool dat uniek is toegewezen aan elk artikel. Het wordt veel gebruikt in de VS, het VK, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en andere Engels sprekende landen. Het bestaat uit 12 cijfers die het voorvoegsel van het UPC-bedrijf, de artikelreferentie en het controlecijfer weergeven. De eerste cijfernummers die door GS1 zijn toegewezen aan unieke geïdentificeerde merkeigenaars moeten producten markeren met UPC-symbolen.

De volgende vijf cijfers dienen voor de weergave van artikelreferentie. Ze worden toegewezen door de merkeigenaar om naar een specifiek item te verwijzen.

En het laatste cijfer wordt controlecijfer genoemd. Het is een berekend cijfer gebaseerd op een MOD-controlecijferberekening uit de voorgaande cijfers.

UPC-codes kunnen uit twee soorten bestaan: UPC-A en UPC-E. Het verschil is dat UPC-E-code korter is en nullen onderdrukt. Dit betekent dat u de 0-waarden niet binnen de streepjescode ziet, alleen binnen het bijbehorende GTIN.

Wat is ASIN (Amazon Standard Identification Number)?

Amazon-standaardidentificatienummers worden gebruikt om items op Amazon te identificeren. Ze bestaan uit de unieke blokken van 10 letters en cijfers. De ASIN-code voor het gewenste item vindt u op de Amazon-productinformatiepagina. Opgemerkt moet worden dat Amazon voor boeken Amazon-barcode gebruikt. Het standaard identificatienummer is hetzelfde voor boeken als het ISBN-nummer. Voor alle andere items wordt het nieuwe standaardnummer echter gemaakt wanneer het item wordt geüpload naar de Amazon-catalogus.

De ASIN-code van het artikel wordt op de pagina met productdetails geplaatst, naast andere productdetails zoals kleur, grootte, etc. Deze code kan worden gebruikt om producten te zoeken in de Amazon-catalogus. Door een duidelijke ASIN- of ISBN-code in het zoekvak van Amazon in te voeren, ontvangt u de vereiste zoekresultaten met deze code (op voorwaarde dat een product in de catalogus wordt vermeld).

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - %s, Semalt.com. All rights reserved