Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Acceder o registrarse
Q&A
Question Center →

Hoe een geavanceerde Amazon-zoekopdracht uitvoeren?

Net als bij andere zoekmachines, heeft Amazon een aantal valkuilen als het gaat om de rang van producten. Het Amazon A9-algoritme onderscheidt zich door zijn unieke karakter en nauwkeurigheid. Het is ontworpen om kopers te voorzien van de items die waarschijnlijk worden gekocht. Dit algoritme bepaalt welke items worden weergegeven, waar en in welke volgorde. Elke Amazon-klant ontvangt zijn presentatie van de pagina met zoekresultaten. Amazon analyseert alle productpagina's, indexeert verschillende verkeerspatronen en analyseert lijstinhoud. Om klanten de maximaal relevante zoekresultaten te bieden, onderzoekt Amazon hun browse en verkoopgeschiedenis, onderscheidt hij zoekgedrag en shoppingtrends.

Het proces voor het rangschikken van Amazon kan worden onderverdeeld in twee primaire fasen. In de eerste fase, wanneer een klant een zoekopdracht invoert in een zoekvak, haalt Amazon alle relevante zoekresultaten uit de catalogus. Vervolgens wordt de lijst met relevante zoekresultaten beperkt door het aantal ranglijstfactoren, zoals Bestsellerrang, afbeeldingenkwaliteit, recensies, prijsbeleid, enzovoort. Ondanks de vele rangschikkingsfactoren die erbij betrokken zijn, wordt de relevantie voor een zoekopdracht bepaald door één belangrijk ding: wat is de meest waarschijnlijke aankoop voor de klant? Dus als je concurrenten betere vermeldingen en verkoopgeschiedenis hebben, zullen ze hoogstwaarschijnlijk eerst hoger scoren dan jij. Het is ook waarom het ingewikkeld is om uw productvermelding naar de TOP te duwen wanneer een ander bedrijf in uw niche het al lang verkoopt.

In dit artikel leert u hoe u uw concurrenten te slim af bent, zelfs als u nieuw bent op de Amazon-marktplaats. We bespreken enkele geavanceerde zoektermen van Amazon die u helpen uw voorraad zichtbaar te maken voor uw potentiële klanten.

Geavanceerde zoektips voor Amazon om de ranglijst van producten te verhogen

  •  Zorg ervoor dat uw producten in de juiste productcategorie zijn 

Er is een geavanceerde categoriestructuur op het Amazon-platform. Alle producten zijn onderverdeeld in verschillende categorieën en subcategorieën die klanten helpen uitgebreid productonderzoek uit te voeren. Het belang van een juiste productindeling kan niet worden onderschat door Amazon. Wanneer een gebruiker een zoekopdracht uitvoert vanaf de startpagina, parseert Amazon alle productcategorieën om overeenkomsten te vinden. Soms verandert Amazon de standaardzoekfunctie naar het type van dat product. Daarom is een juiste indeling van de producten uw kans om de producten voor uw potentiële klanten te plaatsen. Als u niet correct gecategoriseerd bent op Amazon, verliest u uw zichtbaarheid bij verfijnde en voorwaardelijke zoekopdrachten.

  •  Uw productprijs moet concurrerend zijn 

Uw prijsbeleid is een belangrijke plaatsbepalingsindicator die Amazon helpt om uw positie op de pagina met zoekresultaten te bepalen. Bovendien is het wat gebruikers eerst controleren wanneer ze hun aankoopbeslissing nemen. Amazon-klanten kunnen prijzen eenvoudig vergelijken met een product dat ze willen. En in de meeste gevallen selecteren ze de laagste prijs op de markt. Echter, te lage prijzen maken Amazon-gebruikers achterdochtig. Daarom moet een tarief overeenkomen met de kwaliteit van de producten die u verkoopt. Gebruikers zijn op hun hoede voor oplichting. Dus ze zullen geen te dure of te goedkope inventaris kopen.

U moet gemiddelde prijzen volgen voor de producten in uw categorie, om uw klanten een iets lagere prijs te bieden. U kunt uw prijs geleidelijk verlagen tot ten minste $ 1 per week. Op die manier zult u waarschijnlijk veel verkopen krijgen door alleen maar de goedkoopste te zijn voor het product.

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport