Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Acceder o registrarse
Q&A
Question Center →

Kırık yönlendirme geri bağlantılarını onararak SEO'yu nasıl geliştirebilirim?

Evet, mevcut tüm bağlantılarınızı düzeltip yeniden yönlendirme için başvurarak, SEO'daki genel çabanız için oldukça iyi bir iyileştirme yapmak mümkündür. Nasıl? İyi, görelim bakalım.

Kırık Linkleri Geri Getirmenin Üç Ana Sebebi:

 1.  Uygulama sürecinde tam kontrol sahibi olabilirsiniz (aksine aslanın diğer çalışmalardan aldığı pay, örneğin içerik promosyonu gibi); 

 2.  Kırık bağlantıları gidermek için arama sıralamalarını artırmakla kalmayıp, gizli faydalar (örneğin, daha iyi kullanıcı deneyimi); 

 3.  Daha önce uğraştığınız çabalardan en iyi şekilde yararlanacaksınız. 

Ölçekte alınan tüm sürecin oldukça sezgisel ve düzgün bir şekilde yönetilmesi güç olabileceğini düşündüğümüzde, burada doğru şekilde ele almak için kısa bir eylem seti bulunmaktadır:

  • Web sitenizde veya blogunuzda bulunan kırık bağlantıları belirleyin.
  • Büyük yönlendirmeyle onları bölün.
  • Yönlendirme yazmak için çevrimiçi bağlantı kurma ve yardımcı aracı kullanın.
  • Yeniden yönlendirme bağlantılarıyla çalışmalarınızı tamamlayın ve genel bir denetlemeye başlayın.

Kırık Linkleri Belirleme

Bunu bir kez daha dile getirelim - web sitemizdeki kırık sayfalara yol açan yönlendirme geri bağlantılarını arayacağız veya blog. Bu şekilde, Google Search Console'u veya Açık Site Explorer (Moz), Semalt Analizcisi (Semalt) gibi daha iyi ve daha net veriler için uzmanlaşmış bir çevrimiçi yardımcı aracı kullanarak özel bir rapor özeti almalısınız. Kurbağa örümcek Örümcek Screaming. Sonuçta, bu görev için hangi çerçeveyi seçeceğinize karar vermek yalnızca size kalmış.

Bunu yaparken hatırlayın - web sitenizde veya blogunuzda bulunan tüm kırık iç bağlantıları düzeltmeniz gerekecektir, çünkü son yıllarda taşınan bir çok URL olabilir. Dolayısıyla, WordPress kullanıyorsanız .htaccess veya özel eklentiyle geri bağlantıları manuel olarak yeniden yönlendirmek için Google Search Console'u kullanarak manuel ve görünüşte çok zaman alan bir emeğe hazırlanmanız yeterlidir. Veya bir düzeltmeye ihtiyaç duyan bir sürü bağlantıyı daha önce belirtilen çevrimiçi yardımcılardan biriyle kolayca yönlendirin.

WordPress'de bir kullanıcı olarak, Eski URL modellerimi tanımlamam gerekiyordu (örneğin alan adı + yıl + ay + yazı adı.html gibi) ve Yeni URL kalıpları (ör. alan adı + yayın adı). Düz ingilizce girmek için Google'ın tarama robotları için bunlardan veya kalıcı herhangi bir değişiklikten bahsetmek için hem kendisinin hem de HTML sayfa kodunun (aksi takdirde 301 yönlendirmelerinde çalışmanız) özel bir talimat yazmanız gerekecek.

Yazı Yönlendirme

Bana gelince, kod URL'leriyle çalışmak için Permalink Yardımcı Araçları kullandım. Her şeyin kendiliğinden açıklayıcı olması gerekir; ancak kaynak URL kalıbını, etki alanınızla başlayan URL'ler olarak takip edin, bunları WordPress'den yaş değişkeni ile sona erdirmek için sayıları ve eğik çizgi ile takip edin ve HTML'den dönemi aşan nota dikkat edin. Değişkenin daima bir eğik çizgi ile başlatılıp bitirilmesi gerektiğini unutmayın.

Complete Redirect Backlinks and Them

İşlemi tamamlamak için. Htaccess dosyanızı kodunuzla birlikte FTP bağlantısıyla sunucunuza yerleştirmeniz yeterlidir. Dikkat - her şeyin yerinde olduğundan emin olun. Yani web sitenize veya blogunuza. Htaccess ile erişim izni veriyorsunuz, eğer bir şeyler ters giderse her şeyi çökertebilir - hatta biraz hatalı bir kodla. Bu şekilde, yönlendirmenizi Kaynak ve Hedef'e bölmek, bir tarama aracı ile bir tarama prosedürü uygulamak - ve bitti!

İpucu: Aynı prosedür kırık iç bağlantılara da uygulanabilir. Tabii ki, ideal olarak herhangi bir yeniden yönlendirmeden geçmemeliler, ancak maalesef her zaman uygun değildir. Unutmayın - yönlendirme yapmanız, 404.'dan çok daha iyidir.

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport