Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Anmelden oder registrieren
Q&A
Question Center →

Kendim için SEO dostu içerik yazmak için?

Sitenizdeki çevrimiçi varlığını geliştirirken, iyi optimize edilmiş ve SEO dostu içeriği garanti etmek için tüm önemli teknikleri kapsamış olduğundan emin olmalısınız. İyi içerik yazmak çok kolaydır. Ancak, içeriğinizin arama motorları tarafından yüksek sıralanmasını sağlamak için çok fazla çalışma yapmanız gerekir. İçeriğinizin iyi sıralama ve arama botları için görünür kılınması için içerik optimizasyonunun belirli ilkelerine uymanız gerekir. Hiç şüphesiz, bir web sitesi için iyi optimize edilmiş ve SEO dostu bir içerik oluşturmak zaman alır. Bununla birlikte, bu göreve olan akıllı yaklaşımla, kendiniz SEO dostu içerik oluşturmanız mümkün olacak. Bu yazıda sahip olduğunuz şüpheleri temizlemeye ve akıllı içerik yazma teknikleri sağlamaya çalışacağım.

how to write seo friendly content

SEO-dostu içerik yazmak için ipuçları

SEO içeriği hakkında konuşmaya başlamadan önce SEO amaçlarıyla ilgili bazı kelimeleri söylemek isterim optimize içerik işçiliğinin amacını anlıyorsunuz. Arama motoru optimizasyonunun ana amacı, içeriğinizin Google SERP'nin üst kısmında yer almasını sağlamaktır. Arama botları, içeriğinizin ne olduğunu anlamalı ve ilgili kullanıcının sorgusuna göstermelidir.

Arama motoru sıralamalarını iyileştirmek için bazı önemli adımları izlemelisin:

  • müşterilerinize en yüksek kalitede hizmet sunmak;
  • alan adı yetkisini iyileştirmek;
  • işinizi saygın hale getirin.

Sitenizi arama motoru standartlarına göre optimize etmek için uygulayabileceğiniz iki tür arama motoru optimizasyonu stratejisi vardır.

SEO'yu şirket içinde yapabilir veya dış kaynakta kurabilirsiniz. In-house SEO uygun fiyatlı ve insanlara web sitesini iyi bilmektedir. Ancak, kendi web sitenizin sıralamalarını iyileştirmek için, tüm gerekli optimizasyon tekniklerinden ve dijital pazardaki yeniliklerden haberdar olmanız gerekir. Şirket içi optimizasyon işlemi zaman alıcı ve ne yazık ki sonuçsuz olabilir. Bir dış kaynaklı SEO bu alandaki kanıtlanmış uzmanlar tarafından yapılırken. Tüm önemli optimizasyon özelliklerini bilirler ve arama motorlarının sitenizden ne beklediklerini bildikleri için size en kaliteli içeriği sağlayabilirler. Üçüncü taraf SEO uzmanlarıyla işbirliği yaparak, 3-6 ay içinde iyi sonuçlar alabileceksiniz.

Bugün kendiniz kaliteli ve SEO dostu bir içerik oluşturmayı ve daha sonra SEO metin yazarlığı servislerindeki paranızı nasıl kazandıracağınızı size öğretmeye çalışacağım. Sayfanızdaki optimizasyonun içeriğinizle birlikte nasıl çalışabileceğini anlamak şartıyla, iyi optimize edilmiş içeriğin zor veya zaman alıcı olması gerekmez..Her iki arama botunun ve potansiyel müşterinizin keyif alacağı SEO dostu bir içerik yazmayı aşağıda bulabilirsiniz.

seo friendly content

  •  Anahtar sözcük teklifi 

Anahtar kelime araştırması kazanan herhangi bir SEO kampanyasının en önemli parçasıdır ve alt SEO dostu içerik için çizgi. Alakalı ve hedefli anahtar kelimeler web sitenizin sıralamalarını belirler. Doğru bir anahtar kelime araştırması yapmak için, potansiyel müşterilerinizin web sayfanızı bulmak için hangi arama sorgularını kullanabileceğini düşünmeniz gerekir. Kullanıcıların sitenizden ne beklediklerini anlama becerisini geliştirmelisiniz. Arama sonuçlarının en üstünde olmak için, uzun kuyruklu ve daha az rekabetçi arama terimleri seçmeniz gerekir. Anahtar kelime araştırma sürecini basitleştirmek için, Semalt Auto SEO, Anahtar Kelime aracı veya Google Anahtar Kelime Planlayıcı gibi otomatik araçları uygulayabilirsiniz. Bu araçlar yalnızca en alakalı anahtar kelimelerin bir listesini oluşturmanıza yardımcı olmaz, aynı zamanda rakiplerinizin sıralamış olduğu anahtar kelimelerle size bir fikir verir.

  •  Eşsiz içerik hazırlama 

Tabii ki, göze çarpacak kadar otantik değilse, yeni içeriği hazırlamak için hiçbir sebep yoktur. Başka bir kaynaktan fikir alsanız bile, belirli bir konuyu değerlendirecek benzersiz bir bakış açısı sağlamanız gerekir. İçeriği kopyala yapıştırarak, Google'dan ceza alma riskinizdedir ve sıralama pozisyonlarınızı kaybedebilirsiniz. Üstelik, bu orijinal olmayan içeriği diğer kaynaklardan görmüş olan kullanıcılar, alan adınızı alakalı ve güvenilir olarak almazlar. Kullanıcıların ilgisini çekmek ve onları müşterilerinize dönüştürmek için içeriğinizin benzersiz, alakalı ve güncel olduğundan emin olun. İçerik özgünlüğünü, Copyscape veya İntihal Bilgisi Denetleyicisi gibi birçok otomatik araçla kontrol edebilirsiniz.

  •  Başlıklar optimizasyon ve yapılandırma 

Web sitenizin başlığı, kullanıcıların arama yaparken gözlemleyebilecekleri ilk şeydir. Sitenizin içeriğinin önizlemesi olarak kullanılır. Ünvanınız hassas, yakalayıcı ve SEO dostu olmalıdır. Başlıklarınıza hedefli ve yüksek hacimli anahtar kelimeler eklediğinizden emin olun. Net ve etkileyici bir başlık oluşturmak için güç kelimeler kullanın ve fazlalıklardan kaçının. İşletmenizle ilgili en önemli bilgileri 60 karakterle içermeniz gerekir. Bu nedenle, mümkün olduğunca çok varyantta beyin fırtınası yapmanızı tavsiye ediyorum.

Dahası, SEO etiketlerinin farkında olun ve içerikteki tüm başlıklara H1 etiketini uyguladığınızdan emin olun. İçeriğinizin okunması ve kaydı kolaylaştırmak için bazı paragrafları altyazılarla ayırmak akıllıca bir karartır. Tüm altyazılarınız için H2 etiketleri kullanmanız gerekir. Arama botlarının içeriğinizi çabucak ayrıştırmasına izin vermek için başlıklarda ve altyazılarda alakalı anahtar kelimeler içerdiğinden emin olun.

seo content

  •  SEO URL'leri 

SEO dostu içeriğinize bir fikir vermek için doğru URL'lere sahip olmanız gerekir. Tüm yanlış ve okunamayan URL'leri hassas ve optimize edilmiş URL'lerle değiştirin. Hiçbir mantıklı olmayan URL'ler, kullanıcılar veya Google botlar için herhangi bir değer taşımaz. SEO dostu bir URL, içinde bir anahtar kelime olan bir URL'dir. URL'lerinizi optimize ederek arama gezginleri tarafından ayrıştırma şansınızı artırabilirsiniz.

Bir meta açıklama, web sitenizi tanımlayan ve aşağıdaki başlık altında yansıtılan bir metindir: Aramanızdaki site URL'nizi. Kullanıcıların herhangi bir web sitesine girmeden önce okuyabilecekleri ilk şey budur. Meta açıklamalarınız, kullanıcıları daha fazla bilgi edinmek için sitenizi takip ettirecek nitelikte ve sitenizin içeriğiyle alakalı olmalıdır. Optimize edilmiş bir meta-açıklama, tıklama oranını yükseltmenize ve hatta web sitesi sıralamalarını iyileştirmenize yardımcı olabilir.

  •  İç ve dış bağlantılar 

İç bağlantıları, sitenizin belirli bir alanda saygın olduğunuzu gösterir. İç bağlantıları uygulayarak, bir posttan diğerine mantıksal bir sıralama oluşturursunuz. Birlikte çalışmak, bazı belirli makalelere ek bir değer vererek sitenizin bir alaka düzeyini artıracaktır. Üstelik, arama botlarına ana konularınızı anlamanıza yardımcı olacaktır.

Dönemlerindeki dış bağlantılar, alan adı yetkinizi belirtir ve markanızın bilinirliğini artırır. Harici bağlantılar, içeriğinizin kullanıcılar tarafından paylaşıldığı ve diğer nişlerle ilgili web kaynakları tarafından arama motorlarına gösterilir. Bağlantınızı saygın ve kalıcı alanlara koymak mantıklı çünkü bu bağlantılar güvenilirlik taşıyor.

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport